Cuma, Şubat 08, 2008

ANNEMİN PEYNİRLİ POĞÇASI







Malzemeler

250 gr tereyağı oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
4 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
çörek otu
susam

İçi için

1/2 kalıp beyazpeynir
1/2 demet maydanoz


Yapılışı


Elenmiş 2 bardak un tepsiye alınır. Unun ortası açılır yumurtalardan bir tanesinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılır diğer bir yumurta ve ikinci yumurtanın akı unun ortasına konur. Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ilave edilir. Unun kenarlarına da şeker ve bir paket kabartma tozu, tuz unun üzerine serpilir. Yoğurma işlemi ortadaki karışımdan başlanır azar azar kenardaki unlar alınarak devam edilir. Hamur iyice malzeme ile özdeştirilirken karbonat bir fincanda bir çay kaşığı limon suyu ile kabartılır ve yoğrulmakta olan hamura katılır iyice yoğrulur. Bu arada kalan 1 bardak un azar azar ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak iç malzemesi konur, poğaçaya şekil verilir. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı ve çörek otu sürülür. 150 derecede kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: