Pazartesi, Şubat 18, 2008

MERCİMEK KÖFTESİ



Malzemeler

2 su bardağı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı su
1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
1 kaşık domatez salçası
1 kaşık biber salçası
2 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
tuz
pul biber
2 tatlı kaşığı kimyon


Yapılışı

Ayıklanmış ve yıkanmış mercimek 4 su bardağı su ile ocağa alınır. Kaynamaya başlayınca ateş kısılır, yirmi dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Mercimekler pişince hemen bulgur ilave edilir ve kapağı kapatılır. On dakika kadar beklenir. Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, zeytinyağı ile kavrulur, soğanlar renk değiştirince salçası ilave edilir bir kaç kez karıştırılır ve ocak kapatılır. Maydanoz, tuz, pul biber, kimyon ilave edilir. Sıcak sıcak mercimeklerin bulunduğu tencereye soğanlı karışım boşaltılır iyice karıştırılır. El değme sıcaklığına gelince köfte şekli verilir.

Hiç yorum yok: