Cuma, Şubat 08, 2008

PASTA








Malzemeler Pandispanya İçin


4 yumurta
4 fincan un
4 fincan şeker
Portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Malzemeler Krema İçin (Ben 1 litre sütten yaptım çok kremalı istediğimiz için diğer mlz. de ona göre arttırdım.)


(Ekrem Muhittin Yeğen’nin Alaturka Alafranga Tatlı Pasta Öğretimi kitabından)

500 gr süt
150 gr şeker
80 gr un
2 adet yumurtanın sarısı
1 adet yumurta
Vanilya
50 gr tereyağı ( ben tereyağı yerine sütaş'ın süt kreması kullandım. 2 paket süt kreması)

Bu krema tarifi bir önceki pasta tarifimde var. Tekrar yazmıyorum.

Pastanın arasını yine muz, incir şekerlemesi, portakal şekerlemesi ile meyveli hazırladım.

Hiç yorum yok: