Pazartesi, Şubat 01, 2016

DOĞUMGÜNÜ PASTASI





http://www.beyazfirinblog.com/colette_peters/

  • Kekin yapımı:
  • Malzemeler

  • 270 gr Yumurta ( 5-6 adet yumurta )
  • 165 gr Toz şeker
  • 160 gr Un
  • 20 gr Kakao
  • 50 gr Tereyağı ( eritilip soğutulmuş )
  • 1 Tatlı kaşığı limon rendesi

Hazırlanışı
  • Yumurta ve toz şekeri beyazlaşıp kabarıncaya kadar çırpın.
  • Un ve limon rendesini, kabarıklığın gitmemesi için, fazla karıştırmadan karışıma ekleyin.
  • Sonra yağı da aynı şekilde fazla karıştırmadan ekleyin.
  • 20 cm çapında 5,6 cm derinliğinde bir pasta kalıbına karışımı dökün.
  • 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız keki üç eşit parçaya ayırın.
Not : Hemen pasta yapmayacaksanız keki streç filme sarıp, buzdolabına kaldırın. Kullanmak istediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz.
Pastamınızın kremasını ganaj kremadan yapalım.
Ham ganajın malzemeleri
  • 500 gr Krema
  • 500 gr Bitter çikolata
  • 500 gr Tereyağı

Not: Meyveli pasta yapmak isterseniz beyaz pasta olabilmesi için çikolata kullanmayın.
Hazırlanışı
  • Kremayı kısık ateşte kaynama derecesine gelene kadar tutun.
  • Kaynamaya başladığında ocakta alın. İçine parçaladığınız çikolataları koyun ve iyice karıştırın.
  • Tereyağını da karıştırıp tekrar karıştırın.
  • Böylece ham ganaj kremanız hazır.
Pasta ganajının malzemeleri
  • 500 gr Ham ganaj
  • 300 gr Az çırpılmış şanti

100 gr ( isteğe göre ) Beyaz veya siyah pastacı kreması ( burada pastacı kremasına link verelim)
  • Tüm bu malzemeleri kremsi bir yapıya gelene kadar karıştırın.


  • Pastanın hazırlanışI
Pastamızı parça çikolatalı yapacağız.
  • Üç eşit parçaya böldüğünüz kekin katlarının arasına kremanızı sürün.
  • Üzerine bolca parça çikolata koyun.
  • Üzerine keki yerleştirip tekrar aynı işlemleri yapın.
  • En üst kata krema sürmeyin üzerini şeker hamuru ile kaplayacaksınız.
  • Hazırladığınız pastayı buzdolabına koyun. Kremaların donmasını bekleyin.

Hiç yorum yok: