http://www.beyazfirinblog.com/colette_peters/
- Kekin yapımı:
- Malzemeler
- 270 gr Yumurta ( 5-6 adet yumurta )
- 165 gr Toz şeker
- 160 gr Un
- 20 gr Kakao
- 50 gr Tereyağı ( eritilip soğutulmuş )
- 1 Tatlı kaşığı limon rendesi
Hazırlanışı
- Yumurta ve toz şekeri beyazlaşıp kabarıncaya kadar çırpın.
- Un ve limon rendesini, kabarıklığın gitmemesi için, fazla karıştırmadan karışıma ekleyin.
- Sonra yağı da aynı şekilde fazla karıştırmadan ekleyin.
- 20 cm çapında 5,6 cm derinliğinde bir pasta kalıbına karışımı dökün.
- 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız keki üç eşit parçaya ayırın.
Not : Hemen pasta yapmayacaksanız keki streç filme sarıp, buzdolabına kaldırın. Kullanmak istediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz.
Pastamınızın kremasını ganaj kremadan yapalım.
Ham ganajın malzemeleri
- 500 gr Krema
- 500 gr Bitter çikolata
- 500 gr Tereyağı
Not: Meyveli pasta yapmak isterseniz beyaz pasta olabilmesi için çikolata kullanmayın.
Hazırlanışı
- Kremayı kısık ateşte kaynama derecesine gelene kadar tutun.
- Kaynamaya başladığında ocakta alın. İçine parçaladığınız çikolataları koyun ve iyice karıştırın.
- Tereyağını da karıştırıp tekrar karıştırın.
- Böylece ham ganaj kremanız hazır.
Pasta ganajının malzemeleri
- 500 gr Ham ganaj
- 300 gr Az çırpılmış şanti
100 gr ( isteğe göre ) Beyaz veya siyah pastacı kreması ( burada pastacı kremasına link verelim)
- Tüm bu malzemeleri kremsi bir yapıya gelene kadar karıştırın.
- Pastanın hazırlanışI
Pastamızı parça çikolatalı yapacağız.
- Üç eşit parçaya böldüğünüz kekin katlarının arasına kremanızı sürün.
- Üzerine bolca parça çikolata koyun.
- Üzerine keki yerleştirip tekrar aynı işlemleri yapın.
- En üst kata krema sürmeyin üzerini şeker hamuru ile kaplayacaksınız.
- Hazırladığınız pastayı buzdolabına koyun. Kremaların donmasını bekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder