Pazar, Şubat 14, 2016

SEVGİLİLER GÜNÜ TARTI




http://www.beyazfirinblog.com/sevgililer-gunu/

Tart ve Kurabiye İçin Kullanılacak Hamurun Malzemeleri
  • 1 kg un
  • 625 gr tereyağı
  • 375 gr pudra şekeri
  • 5 adet yumurta
  • 250 gr kabuklu fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz
Hamurun Hazırlanışı
  1. Fındıkları fırın tepsisine koyun ve 150 derecelik fırında 5 dakika kadar kavurun.
  2. Kavurduğunuz fındıkları mutfak robotu yardımıyla toz haline getirin.
  3. Mikser kabı içerisine toz fındıkla birlikte bütün malzemeleri ekleyin ve hamur yoğurma aparatı yardımıyla düşük hızda hamur kıvamını alana kadar karıştırın.
  4. Hamurunuzu mikserden çıkartın, bir streç film ile sarın ve 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
  5. Dinlendirme aşamasından sonra hamuru kullanacağınız zaman iki eşit parçaya bölerek tart ve kurabiye hazırlığınız için kullanın.
Sevgililer Günü_4
Fındıklarınız kabuklu olsun ki kabukların tadı daha baskın bir fındık tadı almanızı sağlasın.
Tartın İçine Konulacak Pastacı Kremasının Malzemeleri
  • 500 ml süt
  • 150 gr toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 50 gr un
  • 25 gr nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr tereyağı
Hazırlanışı
  1. 500 ml sütü çift tabanlı bir tencerede kaynatın.
  2. Toz şeker ve yumurtayı bir başka tencerenin içerisinde karıştırın.
  3. Üzerine un, vanilya ve nişastayı da ekleyip yeniden karıştırın.
  4. Bu karışıma kaynattığınız sütü ilave edin ve ocakta karıştırarak balon balon oluncaya kadar pişirin.
  5. Pişirdiğiniz kremayı bir tepsinin üzerine boşaltın ve yayarak soğumaya bırakın. Bu aşamada kabuk tutmaması için tereyağını kremanın üzerine sürerek karıştırın.
  6. Krema ılıklaşınca tepsiden mikser kabına alın ve orta hızla karıştırarak soğutun.
Sevgililer Günü_6
Tart İçin Malzemeler
  • 1 kg tart hamuru
  • 625 gr pastacı kreması
  • 250 gr çilek (orta boy)
Hazırlanışı
  1. Tart hamurunu düz bir zemin üzerinde açın.
  2. 15 cm çapında 3 cm derinliğinde kalp şeklinde bir kalıbın içerisine açtığınız hamuru yerleştirin.
  3. İçerisine, hamurun kabarıp, kenarının dağılmaması için kuru fasulye, nohut vb. bakliyat koyun ve bu şekilde 160 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
  4. Fırını kapatmadan, tartınızı çıkartın ve içerisindeki bakliyatları boşaltıp yeniden 10 dakika kadar fırında pişirin.
  5. Tartınızı oda sıcaklığında 30 dakika kadar soğutun.
  6. Soğuttuğunuz tartın içini, sıkma torbası yardımıyla pastacı kreması ile kaplayın.
  7. Orta boy çilekleri ortadan ikiye bölerek pastacı kremasının üzerine dizin.
Sevgililer Günü_7Kurabiye ve Çikolataya Batırılmış Çilekler İçin Malzemeler
  • 1 kg tart hamuru
  • 500 gr bitter çikolata
  • 250 gr çilek
  • 25 gr pudra şekeri
Hazırlanışı
  1. Hamurunuzu yarım cm kalınlığında olacak şekilde düz bir zeminin üzerinde açın.
  2. 9 cm, 7 cm ve 4 cm çapında, kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile hamurunuzdan kurabiyeleri çıkartın.
  3. Fırın tepsisine farklı boylardaki kurabiyelerinizi dizin ve 165 derecede 13-15 dakika kadar pişirin.
  4. Benmari yöntemi ile bitter çikolataları eritin.
  5. Çikolata yaklaşık 31 derecelik bir ısıya geldiğinde fırından çıkarttığınız kurabiyelerin yarısını kaplayacak şekilde çikolataya batırın.
  6. Bir tepsi üzerine yağlı kağıdı serin ve çikolataya batırdığınız kurabiyeleri soğutmak üzere bu tepsiye dizin.
  7. Kalan çikolata ile daha önceden yıkadığınız çilekleri kaplayın ve bir tepsiye dizin.
  8. Dizdiğiniz çikolata kaplı çileklerin üzerine bir elek yardımı ile pudra şekerini serpin.

Hiç yorum yok: