Salı, Şubat 16, 2016

FINDIKLI KEK





http://www.beyazfirinblog.com/findikli-kek/


Malzemeler

5 adet Yumurta
275gr. Toz şeker
250gr. Tereyağı
180gr. Süt
15gr. Kabartma tozu
1 çay kaşığı Vanilya
100gr. Toz Fındık
150gr. Kabuklu toz fındık
400gr. Un



Hazırlanışı



Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp, ısıtın.
Kek kalıbınızı yağlayın ve içine biraz un serpip çalkalayın. Fazla unu almak için ters çevirip silkeleyin.
Derin bir kasenin içinde tereyağı ve toz şekeri karıştırın.
Yumurtaları tek tek ilave ederek yağ ve şekere yedirin.
Kabuklu ve kabuksuz toz fındığı, unu, vanilya ve kabartma tozunu derin bir kasenin içerisinde karıştırın ve bir köşeye ayırın.
Sütü (oda sıcaklığında olmalı) yavaş yavaş ilave ederek karışıma yedirin.
Önceden karıştırıp bir köşeye ayırdığımız un karışımımızı da bunlara ekleyin ve spatula ile çırpmadan alttan üste çevirerek karıştırın.
Önceden hazırladığınız kek kalıbınızın içerisine malzemenizi boşaltın. Üzerine iri parçalar halinde kırdığınız fındıkları serpiştirin.
180 derecede 40-45 dakika pişirin.
Kürdan ile ortasına batırarak içinin iyice pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer kürdanda temiz bir şekilde çıkmıyor ve sıvı malzeme yapışıyorsa kontrol ederek pişirmeye devam edin.
Kalıp içinde bir süre soğuduktan sonra çıkarın.
Dilerseniz kekinizi bain marie de ya da mikro dalgada eriteceğiniz çikolata ile servis yapıp lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Hiç yorum yok: