http://www.beyazfirinblog.com/boston-cream-pie/
6-8 Kişilik
Pasta Keki İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 275 gr toz şeker
- 265 gr un
- 70 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- Yarım limonun rendesi
Pasta Kekinin Hazırlanması
- Fırınınızı 155 derecelik ısıya ayarlayın.
- Tereyağını bir tavanın içerisinde eritip, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Mikser kabının içerisine yumurtaları ve toz şekeri koyun, yüksek hızla kabarana kadar çırpın.
- Bir başka kabın içerisine un, vanilya ve limon rendesini ekleyip karıştırın.
- Mikser kabının içerisine un karışımını yavaş yavaş ekleyip elinizle karıştırın.
- Son olarak oda sıcaklığında soğuttuğunu erimiş tereyağını da ekleyip karıştırın.
- 17 cm çapında 6 cm derinliğinde bir kelepçeli pasta kalıbının tabanını ve çevresini tereyağı ile yağlayıp, biraz un serpin. Bu şekilde kekiniz piştikten sonra daha rahat kalıptan çıkacaktır.
- Kek karışımınızı kalıbın içerisine boşaltın ve ardından fırında 30 – 45 dakika kadar, kontrol ederek pişirin.
- Piştikten sonra 2 saat soğumaya bırakın.
Pastacı Kreması İçin Malzemeler
- 500 ml süt
- 150 gr toz şeker
- 2 adet yumurta
- 50 gr un
- 25 gr nişasta
- 1 paket vanilya
- 50 gr tereyağı
Pastacı Kremasının Hazırlanışı
- 500 ml sütü çift tabanlı bir tencerede kaynatın.
- Toz şeker ve yumurtayı bir başka tencerenin içerisinde karıştırın.
- Üzerine un, vanilya ve nişastayı da ekleyip yeniden karıştırın.
- Bu karışıma kaynattığınız sütü ilave edin ve ocakta karışıtracak balon balon oluncaya kadar pişirin.
- Pişirdiğiniz kremayı bir tepsinin üzerine boşaltın ve yayarak soğumaya bırakın. Bu aşamada kabuk tutmaması için tereyağını kremanın üzerine sürerek karıştırın.
- Krema ılıklaşınca tepsiden bir mikser kabına alın ve orta hızla karıştırarak soğutun.
Çikolatalı Sosun Malzemeleri
- 500 ml sıvı şanti
- 400 gr bitter çikolata,
Çikolatalı Sosu Hazırlanışı
- Çift tabanlı bir tencerede sıvı şantiyi ısıtın, kaynamaya başlamadan hemen önce ocaktan alın.
- Ocaktan aldığınız tencerenin içerisine bitter çikolatayı ilave edin, çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Sosunuzun pürüzsüz olması için çikolatalar iyice eridikten sonra blenderda hızlı bir şekilde 3 dakika kadar karıştırın.
Boston Cream Pie’ın Hazırlanması
- Pasta kekinizi yuvarlak şeklini bozmadan ortadan ikiye eşit ölçüde kesin.
- Pastacı kremasını bir sıkma torbası doldurun.
- Dıştan içe doğru ya da içten dışa doğru daire şeklinde pastacı kremasını sıkarak tüm tabanın üstünü krema ile kaplayın.
- Kekinizin ikinci parçası ile kremanın üzerini kapatın.
- Hazırladığınız çikolata sosunu bir kepçe yardımıyla Boston Cream Pie’ın üzerine dökerek ilave edip, servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder