Salı, Şubat 09, 2016

İNCİRLİ ÜZÜMLÜ TART





http://www.beyazfirinblog.com/incirli-laz-uzumlu-tart/

Pastacı KremasıSüt             1000 gr
Toz şeker   300 gr
Yumurta   2 adet
Un             100gr
Nişasta     50 gr
Vanilya     1/2 çay kaşığı
Tereyağ   50 gr
Hazırlanışı:1. Sütü toz şekerin yarısı ile kaynatın.
2. Derin bir kasenin içerisinde toz şekerin diğer yarısını, yumurta, vanilya, un ve nişastayı çırpma teli ile iyice karıştırın.
3. Kaynamakta olan sütün ¼ biri kadarını bu karışımın üzerine boşaltın ve karıştırın.
4. Daha sonra bu hazırlığı kaynamaya devam eden süte boşaltıp karıştırarak pişirmeye devam edin. Yaklaşık 5 dakika kadar sürecek.
5. Kremayı geniş bir kasenin içerisini boşaltıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ilıkken tere yağını ilave edip karıştırın. Üzerini kapatarak soğuması için buzdolabına kaldırın.
Tart Hamuru
Tereyağ           120 gr
Pudra şekeri   80 gr
Vanilya             1 çay kaşığı
Toz badem    25 gr
Tuz                   ¼ çay kaşığı
Yumurta         1 adet
Un                     200 gr
Hazırlanışı:
1. 22cm çapındaki tart kalıbınızı hafifçe yağlayın ve un serpin. Ters çevirip kenarlarına ve kalıbın altına vurarak fazla unu kalıptan boşaltın.
2. Derin, porselen bir kasenin içerisinde (var ise hamur karıştırma makinanızın karıştırma haznesinde) tereyağ (oda sıcaklığında bekletilmiş, yumuşak kıvamda) ve pudra şekerini 2 dakika karıştırın.
3. Toz badem, tuz ve vanilyayı ilave edip 1 dakika daha karıştırın.
4. Yumurtayı ekleyin ve tüm hamura yedirinceye kadar karıştırmaya devam edin.
5. Son olarak da elenmiş unu ekleyin. Yalnızca tüm malzemeler birbiriyle karışıncaya kadar yaklaşık 1-2 dakika devam edin.
6. Hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
* Bu aşamada hamuru dilerseniz bir gün önceden hazırlayabilir, buzdolabında daha uzun süre dinlendirebilirsiniz. Artan hamurunuzu buzlukta saklayabilir ve daha sonra tekrar kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, kullanmadan önce buzluktan buzdolabınızın +4 bölümünde açılmasını bekleyin ve daha sonra oda sıcaklığında açarak kullanın.
7. Dinlendirdiğiniz hamurunuzu hafif unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımı ile açın ve tekrar merdanenize sararak önceden hazırladığınız tart kalıbınızın üzerine taşıyın. Rulo halinde merdanenize sardığınız, tart hamurunuzu açarak kalıbın içerisine yerleştirin. Tart kalıbının kenarlarına ve tabanına bastırarak hamurun yerleşmesini sağlayın. Kenarlardan dışarı taşan fazla hamuru bıçak yardımı ile keserek ayırın.
8. Tart kalıbına yerleştirdiğiniz hazırlığı en az 30-45 dakika kadar dinlendirin.
9. Önceden 165-170 dereceye ayarlanmış fırında 18-20 dakika kadar pişirin.
10. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra kalıbından çıkarabilirsiniz.
Tartın Hazırlanışı:1. Önceden hazırladığınız tart hamuruna, hazırlamış olduğunuz kremayı krema torbası ya da spatula ile yayarak doldurun.
2. İncirleri, dilerseniz kabuklarını soyarak ya da iyice yıkayıp temizleyedikten sonra soymadan da dilimleyebilir ve tart üzerine kenarlarından başlayıp her bir dilim diğerinin üzerine gelecek şekilde dizebilirsiniz. Ortasında kalan boşluğa ayıklanıp iyice yıkanan üzümleri serpiştirerek tartın üzerini doldurup, süsleyebilirsiniz.
3. Servis yapmadan hemen önce üzerine çok hafif pudra şekeri eleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: