http://www.beyazfirinblog.com/mozaik-pasta/
10 kişilik
Malzemeler
- 700 gr petit beurre
- 150 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı süt
- 240 gr bitter çikolata
- 180 ml sıvı krema
- 100 gr kavrulmuş antep fıstığı
- 25 gr pudra şekeri
Hazırlanışı
- Tereyağını bir tencerenin içerisinde eritin ve tencereyi ocaktan alın.
- Erittiğiniz tereyağının içerisine çikolatayı ilave edin ve karıştırarak çikolatayı da eritin.
- Eriyen çikolatanın üzerine sütü ilave edin ve karıştırın.
- Ardından sıvı krema ve kakaoyu ekleyerek karıştırın.
- Kavrulmuş antep fıstıklarını karışımın içerisine ekleyin.
- Petit beurre elinizle ufak parçalar halinde kırıp, karışıma ilave edin ve büsküvileri ezmeden iyice karıştırın.
- Yağlı kağıdınızı 50 x 40 cm ölçülerinde kesin ve düz bir zemin üzerine serin. Ardından mozaik pasta için hazırladığınız karışımı yağlı kağıdın üzerine, kağıdın uzun tarafına doğru elinizle yayın.
- Üzerindeki karışımla birlikte yağlı kağıdınızı yarım rulo olarak, yani tamamen yuvarlak olmayacak, tabanı düz kalacak şekilde sarın.
- Sardığınız mozaik pastayı bir tepsinin üzerine alıp, buzdolabında 3 saat kadar soğutun.
- Mozaik pastanızı dolaptan çıkarın, yağlı kağıdı pastanın üzerinden alıp, pastanın üzerine pudra şekerini elek ile eleyin ve dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder