http://www.beyazfirinblog.com/yilbasi-tatlilari/
Crème Anglaise İçin Malzemeler
- 500 ml süt
- 500 ml likit şanti
- 150 gr toz şeker
- 4 adet yumurtanın sarısı
Crème Anglaise’in Hazırlanışı
- Bir tencere içerisinde süt ile likit şantini karışıtırarak kaynatın.
- Bir kabın içerisinde toz şeker ile yumurta sarısını çırpın.
- Yumurta ve şeker karışımını kaynayan sütün üzerine dökün ve karıştırın. Karışım kaynamaya başlamadan önce ocaktan alın.
- Sosunuzu soğumaya bırakın.
Fıstıklı Kek İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 250 gr toz şeker
- 5 adet yumurta
- 25 gr toz badem
- 200 gr toz fıstık
- 300 gr un
- 15 gr kabartma tozu
- 100 ml likit şanti
- 75 gr nar
- 50 gr bütün fıstık
Çikolatalı Sos İçin Malzemeler
- 200 gr bitter çikolata
- 180 ml likit şanti
Fıstıklı Kekin Hazırlanışı
- Tereyağı ve şekeri bir kabın içerisinde tel ile çırpın.
- Ardından yumurtaları yavaş yavaş ekleyerek ve çırpmaya devam edin.
- Geniş bir kabın içerisinde toz badem, toz fıstık ve un, kabartma tozunu bir araya getirin ve çok az karıştırın.
- Ardından karışıma likti şantiyi ilave edin ve karıştırın.
- Yumurtalı karışımı bademli, fıstıklı karışımın üzerine ekleyin ve bir spatula yardımı ile ya da eliniz ile kek hamuru kıvamını alıncaya kadar karıştırın.
- 20 cm çapında, 6 cm derinliğinde bir kek kalıbını hazırlamış olduğunuz hamur ile doldurun ve 160 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Kekinizin pişip pişmediğini bir kürdan yardımı ile kontrol edin, kürdana yaptışmıyorsa kekiniz pişmiştir.
- Bir tencere içerisinde likit şantiyi kaynatın. Kaynamaya başlar başlamaz bitter çikolatayı da ilave edin ve çikolata eriyene kadar karıştırıp, tencereyi ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğutun.
- Kekin üzerini çikolata sosu ile kaplayın.
- Nar ve bütün fıstıkları kekin üzerine bolca serpin.
- Kekinizi dilimleyip, önceden hazırlamış olduğunuz Crème Anglaise’i de üzerine dökerek, Narlı Frambuazlı Vişneli Jöle ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder