http://www.beyazfirinblog.com/balkabakli-kakaolu-marble-kek/
(8-10 kişilik)
Kekin Malzemeleri
Kekin Malzemeleri
- 200 gr esmer şeker
- 200 gr toz şeker
- 330 gr tereyağı
- 5 adet yumurta
- 275 gr un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı karbonat
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 385 gr balkabağı püresi
- 100 gr küp küp dilimlenmiş balkabağı
- 75 gr kakao
- 230 gr sıvı krema
Kekin Hazırlanışı
- Fırınınızı 150 dereceye ayarlayıp, ısıtın.
- Bir mikser kabı içerisinde esmer şeker, toz şeker ve tereyağını bir araya getirip, orta hızla karıştırıp kabartın.
- Ardından mikser çalışırken yumurtaları birer birer kırarak mikser kabına ilave edin ve karıştırın.
- Mikseri durdurun, kabını çıkartın, un, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzu mikser kabına ilave edip bir spatula ile karıştırın.
- Elde ettiğiniz kek karışımını ikiye ayrı kaba bölün.
- Karışımlardan birine eklemek üzere 385 gr balkabağını ezerek püre haline getirin ve kek karışımından birine ekleyip karıştırın.
- Diğer karışıma da kakao ve şantiyi ekleyerek karıştırın.
- Ardından 25 cm çapında 9-10 cm derinliğinde bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Yağlama işleminin ardından kalıbın içerisine hafiften bir un serpin.
- Kalıbı gözünüzde 4 eşit parçaya bölün, bu bölümlere bir balkabaklı karışım, bir kakaolu karışım döke döke tabandan yarısına kadarki bölümleri doldurun.
- Ardından küp küp dilimlediğiniz balkabaklarını karışımın üzerine serpin ve üzerine balkabaklı karışımın üzerine kakaolu, kakaolu karışımın üzerine balkabaklı karışım geleek şekilde kek kalıbını doldurun.
- Önceden ısıttığınız fırınınızda kekinizi 50-55 dakika kadar pişirin. Çıkartın.
Krem Peynir Glaze Malzemeleri
- 150 gr pudra şekeri
- 270 gr krem peynir
- ½ çay kaşığı vanilya
- 80 gr süt
Krem Peynir Glaze Hazırlanışı
- Krem peynir ile pudra şekerini bir kabın içerisinde karıştırın.
- Vanilya ve sütü karışıma ilave edin ve krema halini alana kadar karıştırın ve bir kenarda bekletin.
Kabak Çekirdekli Krokan İçin Malzemeler
- 100 gr ayıklanmış kabak çekirdeği
- 75 gr toz şeker
- 25 gr tereyağı
Kabak Çekirdekli Krokanın Hazırlanması
- Çift tabanlı bir tavanın içerisine şekeri dökün.
- Kabak çekirdeklerini 130 derecelik fırında 5 dakika kadar sadece ısıtınız.
- Tavada erittiğiniz şekerin üzerine, ısıttığınız kabak çekirdeklerini ilave edin ve 1-2 dakika kadar karıştırın.
- Tavayı ocaktan alıp üzerine tereyağını ilave edin ve eriyene kadar karıştırın.
- Ardından kabak çekirdekli krokanınızı soğumaya alınız.
Kekin Süslenmesi
- Fırından çıkan, soğumuş kekinizi geniş bir tabağa alın.
- Hazırlamış olduğunuz krem peynir glaze’i kekin üzerinden aşağıya doğru akıtarak dökün.
- Son olarak kabak çekirdekli krokanınızı tüm kekin üzerine serpin ve dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder