Çarşamba, Ekim 29, 2008

TORTİYON TUZLU KURABİYE











Malzemeler

500 gr un
250 gr tereyağı
250 gr beyaz peynir
100 gr krema
7 gr tuz
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
rende kaşar veya sosis
maydanoz

Yapılışı

Yoğurma tezgahına veya düz geniş bir tepsiye un alınır. Un’nın ortası havuz şeklinde açılır. Havuzun içine tüm malzeme konur. Önce havuzun ortasındaki malzeme elle mınçıklanır gibi yoğrulur iyice karıştırılır. Daha sonra tüm malzeme yoğrulur. Hazırlanan hamur 15 dakika dinlendirilir. Daha sonra hamur merdane ile açılır. Uzun şeritler halinde kesilir üzerine yumurta sarısı sürülür. Maydanoz ve rende kaşar serpilip hamura şekil verilir. Sosisli yapmak için hamur merdane ile açıldıktan sonra dikdörgen şekilinde parçalara ayrılır. Ortasına sosis konup katlanır. 180 derece fırında pişirilir.