Çarşamba, Ekim 29, 2008

BATON SALE




Malzemeler

500 gr un
150 gr margarin
13 gr toz şeker
13 gr tuz
200 ml su
15 gr yaş maya
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
susam, çörekotu

Yapılışı


Yoğurma tezgahına veya düz geniş bir tepsiye un alınır. Un’nın ortası havuz şeklinde açılır. Havuzun içine maya hariç tüm malzeme konur. Önce havuzun ortasındaki malzeme elle mınçıklanır gibi yoğrulur iyice karıştırılır. Daha sonra maya da içine alınır ve yoğrulur. Hazırlanan hamur 15 dakika dinlendirilir. Daha sonra küçük parçalara ayrılır. Bu parçalar çubuk şeklinde olacak hazırlanır. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam veya çörek otu serpilir. Kısa bir süre mayalanmaya bırakılır. Daha sonra 180 ila 200 derece arasında pişirilir.

1 yorum:

Seray dedi ki...

Yok artık, İnanmam hazır bunlar .. diyesim geliyor ama demeyeceğim. Çok severim ben bu çubukları.. Miss kokulu susamsızları tercihimdir.
Emeğinizi ellerinize sağlık vallahi daha ne diyeyim.
Çok güzeller..
Sevgilerimle
Seray