Çarşamba, Ekim 29, 2008

KANDİL SİMİDİ-ÇATAL











Malzemeler

500 gr un
250 gr margarin
50 gr tereyağı
25 gr toz şeker
13 gr tuz
5 gr mahlep
35 ml su
25 gr yaş maya
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
susam, çörekotu

Yapılışı

Yoğurma tezgahına veya düz geniş bir tepsiye un alınır. Un’nun ortası havuz şeklinde açılır. Havuzun içine maya hariç tüm malzeme konur. Önce havuzun ortasındaki malzeme elle mıncıklanır gibi yoğrulur iyice karıştırılır. Daha sonra maya da içine alınır ve yoğrulur.
 

Hazırlanan hamur 15 dakika dinlendirilir. Daha sonra küçük parçalara ayrılır. Bu parçalar halka veya çatal olacak şeklinde olacak hazırlanır. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam veya çörek otu serpilir. Kısa bir süre mayalanmaya bırakılır. Daha sonra 180 ila 200 derece arasında pişirilir.

Hiç yorum yok: