Perşembe, Ocak 11, 2018

TUZLU KURABİYE




Malzemeler

1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın.) 2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı beyaz peynir
1 su bardağı kaşar peynir (sert olabilir belki diye yarım bardak kaşar peyniri koydum) 
Bir tutam maydanoz 
Bir tutam dereotu 
Bir paket kabartma tozu 
Aldığı kadar un 
Damak tadınıza göre,tuz,pul biber,kekik 
Üzeri için

1 yumurta sarısı 

Hazırlanışı

Yumurta,yağ,yoğurt,ince kıyılmış dereotu,ince kıyılmış maydanoz,ufalanmış beyaz peynir,rendelenmiş kaşar peyniri ve baharatları yoğurma kabına alıp elinizle karıştırın. Üzerine un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. (Hamur elinizden ayrılınca un koymayı bırakın. Yumuşacık hamur olacak. Fazla un koymayın kurabiyeleri sertleştirirsiniz.) Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp kesme tahtasında veya elinizde rulo yapın. Daha sonra iki ucunu birleştirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. 

Hiç yorum yok: