Perşembe, Ocak 11, 2018

İKİ KÖFTELİ KURŞUN AŞI





Malzemeler


Kıymalı köfte için


300 gram kıyma bir orta boy soğan
1 er çay kaşığı karabiber, kimyon ve tuz


Bulgurlu köfte için

1 su bardağı ince köftelik bulgur
Islatmak için 1 su bardağına yakın ılık su
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
Tuz


Ayrıca


1 orta boy soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı karışık salça
Yeteri kadar su ve tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut
Bir tutam maydanoz. 


HAZIRLANIŞI 


Bulgurlu köfte için bulguru bir kapta ıslatın. Üzerini kapatıp yarım saat kadar bekletin. Daha sonra üzerine unu ekleyip karıştırın. yumurta ve tuzu ekleyin azar azar su ilave ederek macun kıvamında bir hamur elde edin. Çok cıvık olursa şekil almaz. Dikkat edin! Hamurdan bilye büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
Kıymalı köfte için; Soğanı rendeleyin. Avucunuzda suyunu sıkıp kıymaya ilave edin. Tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika kadar yoğurun. Bulgurlu köfteden biraz daha büyük köfteler hazırlayın.
Diğer tarafta tencereye bir orta boy soğanı doğrayın. Zeytinyağı ile soteleyin Salçayı ekleyip karıştırın.
6-7 su bardağı kadar su, 1 çay kaşığı tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynayan suya bulgurlu ve kıymalı köfteleri aynı anda ilave edin. Haşlanmış nohutu ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.


https://www.instagram.com/p/BduqrlvAOW9/?hl=tr&taken-by=cahide_sultan

Hiç yorum yok: