Malzemeler
250 gr.
tereyağı – oda sıcaklığında
3 adet
yumurta – birisinin sarısı üzeri için ayırılacak
1 su bardağı
toz şeker
1 paket toz
vanilya
1 paket
kabartma tozu
1 adet
limonun kabuğunun rendesi
1,5 su
bardağı kuru üzüm
6 su bardağı
un
Hazırlanışı
Geniş bir
karıştırma kabında tereyağı, toz şekeri ve yumurtaları bir mikser yardımı ile
şeker hafif eriyene kadar çırpın.
Ardından kuru
üzüm, toz vanilya ve limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
Bu karışıma
un ve kabartma tozunu eledikten sonra yavaş yavaş ekleyin, ele yapışmayan bir
kıvama geldiğinde hamuru dört parçaya ayırın.
Her bir dört
parçayı da 2 parmak kalınlığında rulo olacak şekilde açın.
Bu ruloları
üç parmaklık mesafeler aralığında dilimleyin ve fırın tepsinize dizin.
Üzerlerine
son olarak ayırdığımız yumurta sarısını sürüp, çatal ile hafif çizerek şekil
verdikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzerleri
kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkartıp bir süre
dinlendirip kendini toparlamasını sağlayıp ılık veya soğuk servis edin.
http://www.ardaninmutfagi.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder