Çarşamba, Ekim 10, 2018

PANCAR SALATASI




Malzemeler

500 gr pancar kabukları soyulmuş rendelenmiş 2 büyük soğan 4-5 diş sarımsak ezilmiş 2 su bardağı süzme yoğurt
4-5 yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı kırık ceviz
zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı
5 çorba kaşığı zeytinyağı ile küp küp doğranmış soğanları kavurun. renk almaya başlayınca rende pancarları ilave edin hafif yumuamaya başlayana kadar kavurun soğumaya bırakın. Derin bir kaseye yoğur, mayonez, ezlmiş sarımsaklar, ceviz ve tuzu alın ve iyice karıştırın. Soğumuş pancarları da ekleyip tekrar tüm malzemeyi karıştırıp servis tabağına alın. Buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Hiç yorum yok: