Perşembe, Kasım 29, 2018

BALKABAKLI KURABİYE





Malzemeler 

2.5 su bardak çok amaçlı beyaz un

çay kaşığı kabartma tozu

1/2 çay kaşığı karbonat 

1 paket vanilya 

çay kaşığı tarçın

1/2 çay kaşığı  toz zencefil 

1/2  çay kaşığı  toz karanfil 

1/2 çay kaşığı yenibahar

1/2 çay kaşığı rendelenmis muskat

1/2 çay kaşığı tuz

3/4 fincan toz beyaz şeker

3/4 bardak kahverengi şeker, 

1/2 bardak (8 yemek kaşığı) yumuşatılmamış tereyağı 

250 gr balkabagı püresi  (Kabak puresini kabakları rendeleyip pişirme kabında ocakta kısık ateşte pişirerek önceden hazırlayın)

büyük yumurta

Üzeri İçin 

Benmari usulu eritilmiş beyaz çikolata ve kırık ceviz parçaları veya

Kremalı Peynirli Kaplama 

115 gr krem ​​peynir 

yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

2 su bardağı pudra şekeri

Bir tutam tuz

tatlı kaşığı vanilya

İsteğe bağlı: yukarıda kurabiye için ilave edilen baharatlardan bir tutam 

Hazırlanışı 
Fırın tepsisine yağlı kagıt serilir ve fırın 175 derece de ısıtılmaya başlanır. 
Büyük bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, bütün baharatlar ve tuzu ekleyin; Bir çırpma teli ile hepsini karıştırın. Bir kenara alın.
Orta bir kapta, tereyağı, beyaz şeker ve kahverengi şekeri çırpma teli veya mikser ile krem haline gelene kadar karıştırın. Bu karışıma bal kabağı püresini  yumurta ve vanilya ekleyin. Karışım kremsi olaa kadar çırpın. Diğer kapta hazırladığınız kuru malzemeyi ekleyin ve pürüssüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Çok fazla mikserle karışırsa sulanır düşük devir mikser veya spatula ile karıştırın.
Hazırladığınız bu hamur dan birer çorba kaşığı fırın tepsisine yerleştirin ve hamurun toplarını hafifçe düzleştirin. (Hamur normal kurabiye hamurundan daha ıslaktır, bu yüzden  topları yuvarlayamayacağınız konusunda endişelenmeyin).
Fırında 9-14 dakika pişirin. Fırını kapatın 2-3 dakika da bu şekilde sıcak fırında dursun. Daha sonra fırın tepsisini çıkarın ve ılınınca kurabiyeleri tel üzerinde soğumaya bırakın.
Bu arada, kaplamayı hazırlayın. Mikserde çırpma telini takın krem ​​peynir ve tereyağını kaba alın ve yedirin. sonra pudra şekeri, tuz ve vanilyayı ekleyin. Hepsi karışınca kremsi bir karışım oluyor
Tamamen soğutulmuş kurabiyelerin üzerine kaşık yardımı ile yayın içine baharat koymadıysanız üzerine baharatları sepebilirsiniz.çerezleri cömertçe dondurun ve istenirse, çerezlerin üstlerine biraz fazladan kabaklu börek baharatı serpiştirin.
Beyaz çikolatalı yapacaksanız da çikolatayı benmari usulu eritip kaşık yardımı ile kurabiyelerin üzerinde gezdirin ve ceviz parçaları sepin.

https://www.chelseasmessyapron.com/bakery-pumpkin-cookies/


Hiç yorum yok: