Malzemeler
500 gr karides
1/2 adet ince kıyılmış soğan veya bir iki arpacık sogan ince doğranmış
2 diş sarımsak ince doğranmış
2 adet domates
3 adet yeşil tatlı sivri biber
1 adet defne yaprağı
200 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
yarım çay bardağı zeytin yağı
Hazırlanışı
Karidesler soyulur yıkanıp süzülmeye bırakılır. Bir tavaya yağ alınır soğan ve sarımsaklar ilave edilir. Bir iki karıştırılarak sotelen ince dogranmış sivri biberler ilave edilir ve 3-4 dakika sotelenir küp küp doğranmış domatesler ilave edilip tuz, karabiber ilave edilip yine 3-4 dakika sotelenir. Ocaktan alınıp karidesler üzerine ilave edilir karıştırılıp küveç kaplarına paylaştırılır üzerine defne yaprağı isteğe bağlı konur. Fırında 180 derecede 25-30 dakika pişirilir pişme süresine beş dakika kala güveçlerin üzerine rende kaşar serpilir ve tekrar fırına verilir kaşarlar eriyip kızarınca fırından alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder