Pazartesi, Ekim 08, 2018

MISIR EKMEĞİ




Malzemeler

  • 1 adet yumurta,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı sıvı yağı,
  • Yarım su bardağı elenmiş un,
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr),
  • 4 su bardağı mısır unu,
  • 1,5 su bardağı sıcak su.
Hazırlanışı

Bir kaba yumurtayı, toz şekeri, tuzu, sütü ve sıvı yağı koyup çırpalım.
Üzerine elenmiş unu, kabartma tozunu ve mısır ununu ilave edip karıştıralım.
Katılaşan hamura azar azar sıcak suyu ilave edip yoğuralım.
Hazırladığımız hamuru yağlanmış tepsiye döküp eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok: