Perşembe, Nisan 19, 2018

ANTEP FISTIKLI ÇATLAK KURABİYE





Malzemeler

300 gram Antep fıstığı tozu 
200 gram toz şeker 
160 gram hindistan cevizi tozu 
3 yumurtanın akı 
Pudra şekeri

Hazırlanışı 

Toz şeker ve yumurta akı bir kaseye konur, çırpılır.

Beyazlaşınca hindistancevizi ve fıstık ilave edilir, hamur yapılır.



1 saat buzdolabında üzerine kapak konarak bekletilir.

Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.

Geniş bir kaba veya tepsiye bol pudra şekeri serpilir.

Yuvarlanan toplar tepsiye konur, sallanır ve üzerlerinin pudra şekeri ile kaplanması sağlanır.



Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklı sıralanır. Önceden 150 dereceye ısıtılan fırında 15-17 dakika kadar pişirilir.

http://www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri/anne-sef/oya-emerk/antep-fistikli-catlak-kurabiye_145.html?utm_source=hurriyet&utm_medium=anasayfa&utm_campaign=link5

Hiç yorum yok: