Malzemeler
300 gram Antep fıstığı tozu
200 gram toz şeker
160 gram hindistan cevizi tozu
3 yumurtanın akı
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Toz şeker ve yumurta akı bir kaseye konur, çırpılır.
Beyazlaşınca hindistancevizi ve fıstık ilave edilir, hamur yapılır.
1 saat buzdolabında üzerine kapak konarak bekletilir.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.
Geniş bir kaba veya tepsiye bol pudra şekeri serpilir.
Yuvarlanan toplar tepsiye konur, sallanır ve üzerlerinin pudra şekeri ile kaplanması sağlanır.
Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklı sıralanır. Önceden 150 dereceye ısıtılan fırında 15-17 dakika kadar pişirilir.
http://www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri/anne-sef/oya-emerk/antep-fistikli-catlak-kurabiye_145.html?utm_source=hurriyet&utm_medium=anasayfa&utm_campaign=link5
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder