Pazartesi, Mayıs 12, 2008

MEYVELİ PASTA








Pastanın pandispanyasını hazır almıştım. 3 katlı pandispanyayı 3 e böldüm. Veya hazır pasta tabanı. Sadece pastanın kremasını yaptım.

Pasta Kreması İçin Malzemelera 

1 kg süt
150 gr un
200 gr şeker (pastanın arasını çilek reçelimin suyu ile ıslatacağım için muhallebinin şekerini az koydum.)
2 paket vanilya
2 paket süt kreması

Yapılışı

Pişirme kabına un ve şeker alınıp süt azar azar ilave edilerek karıştırılır. Ocağa alınır kaynamaya başlayana kadar karıştırılır. Koyu kıvamlı bir muhallebi elde edilir. Soğuyunca süt kremaları ve vanilya ilave edilip blender ile çırpılır. Soğumaya bırak.

Pasta Arasına Koyduğum Malzemeler
1 paket kestane şekeri ince doğranmış
yarım çay bardağı yaban mersini ince doğranmış
1 avuç kadar kiraz kurusu ince dilimlenmiş
2 adet muz ince dilimlenmiş
2-3 adet incir şekerlemesi (doğranmış)
2-3 adet portakal şekerlemesi (doğranmış)
Hepsini karıştır.

Pandispanyanın ilk katı kek çemberine alınır, Islatmak için bu sefer yazdan kalan çilek reçelimin suyu kullandım. Yarım su bardağı çilek reçeli'nın suyu su bardağı su karıştırıp pandispanyanın tabanını fırçala bir miktar ıslattım. Üzerine hazırladığım kremadan 1 parmak kalınlığında olacak şekilde ilave ettim. Üzerine kuru meyvelerin 1/3 kadarını ilave ettim. Pandispanyanın ikinci katını üzerine koydum, krema ve meyve kurusu üzerine son tabanı koyup kalan kremayı ilave edip üzerini kuru meyveler ile süsledim. Buzdolabında bir gün bekletince çemberden servis tabağına almak çok kolay. Eğer hemen tüketilecekse çemberle birlikte yarım saat derin dondurucuda tutup sonra çemberden çıkarmak daha kolay. Dolaptan çıkarınca büyük bir pasta servis tabağının üzerine çember alınır. Çemberin çevresinden bıçak ile pandispanyanın etrafı ayrılması için geçirilir. Çember yavaş ça çıkarılır. Kenarlarına file fıstık veya meyve ile süslenebilir. 

1 yorum:

Seray dedi ki...

Meyveli Pastanız çok şahane görünüyor. Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle
Seray