Malzemeler
4 adet yumurta (Ben 3 yumurta kullandım, 2 tanesi çok büyüktü diğeri de normal boyuttaydı.)
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ (Ben 3/4 su bardağı fisko birliğin fındık yağını, üstünü de ayçiçek yağı ile tamamladım.)
1 su bardağı ırmik
1 su bardağı ronda da çekilmiş toz fındık
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
3-4 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Önce Şurubunu hazırlamak lazım soğuması gerekiyor. Tencereye su, toz şekeri alıp kaynatıyoruz. Kaynama başlayınca 3-4 damla limon suyu ilave edip ocaktan alıyoruz. Ilınmaya bırakıyoruz.
Çırpma kabına yumurta ve şekeri alıyoruz ve mikserle kabarıp, beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Sonra yoğurdu ve sıvı yağını ekleyip ıspatula ile iyice yediriyoruz. Uzerine irmik, toz fındık koyup tekrar bir iki karıştırıyoruz. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Üzeri kızarıyor. Benim tepsim ölçtüm 32 cm daha küçük bir tepsiye yapsam daha iyi olurdu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder