Perşembe, Aralık 24, 2020

POĞAÇ

 


Malzemeler

1 su bardağı ayçiçek yağı 

1 su bardağı su 

1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)

1 paket kabartma tozu

4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker 

İç Malzemesi

Peynirli yapılacaksa 300 gr kadar sert beyaz peynir. yarım demet maydanoz. Peyniri ufalayıp maydanozları ince kıyıp karıştırın. 

Patatesli yapılacaksa 2 patates haşlanır, rendelenir. Bir tavaya 5 yemek kaşığı zeytinyağı alınır ve yağ kızdırılır. Üzerine rendelenmiş patatesleri ilave edip 5-6 dakika kavrulur. Üzerine tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 2 tatı kaşığı tatlı kırmızı pul biber ilave edilir. Bir su bardağı rendelenmiş taze kaşar, bir kase ufalanmış sert beyaz peynir da ilave edip karıştırın soğumaya bırakın. 



Hazırlanışı 

Yoğurma kabına ayçiçek yağı, su, yumurta akı, tuz ve toz şeker alınır ve kaşıkla şeker eriyene kadar karıştırılır. Üzerine un ve kabartma tozu ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur dinlenmeye bırakılır. 

Daha sonra hamurdan küçük parçalar koparılıp avuç içinde yaklaşık yarım cm kalınlığında açın iç harcını koyup yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün çörek otu veya susam serpin. 185 derecede üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 

Hiç yorum yok: