Salı, Temmuz 14, 2009

CIABATTA



Son Mayalanma

Starter


Malzemeler

Starter için

5 gr yaş maya
300 ml su
90 ml süt
300 gr un
6 gr bal

Startren yapılışı: Tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabında karıştır ve üzerini ört 12 saat mayalanmaya bırak. Daha kısa sürede de oluyor fakat 12 saat'e yakın mayalanmış hamur piştiğinde daha kabarık oluyor.
Ben sabah 8 de starterı hazırladım akşam üzeri 6 gibi fırına verdim.

Hamur için malzemeler

5 gr yaş maya
300 ml su
15 ml zeytin yağı
700 gr un

Yapılışı

Mayayı su ile eritip 12 saat tir beklemekte olan startıra ilave edin, bütün malzemeleri ekleyip 4-5 dakika yoğurun. Üzerini kapatıp tekrar üç saatlik bir mayalanmaya bırakın. 3 saat sonra unlanmış tezgaha mayalı hamuru boşaltın hamuru taparlayın gerekirse un ilave edilebilir. Daha sonra ekmek şekli verilip unlanmış tepsiye alınır. Üzerine derin bir çizik atılır ve yaklaşık yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır, (3 kere mayalanmış oldu) daha sonra 210-220 dereceli önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırına verildikten sonra ilk on dakika kapağını açmayın eğer açarsanız kabarmış hamur çöker bu kekler içinde geçerlidir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Iyi bayramlar, sevgiler.