Pazar, Temmuz 07, 2019

TAHİN-PEKMEZ SOUFFLE



Malzemeler

60 gr tereyağı
100 ml süt
3 adet yumurta sarısı
3 adet yumurta akı
125 ml tahin
75 ml pekmez
35 gr un
25 gr nişasta
30 gr esmer şeker

Hazırlanışı

Süt, tahin ve pekmez ufak bir sos kabına veya tencereye alınır karıştırılır ve kısık ateşte scald edilir (yani kaynama noktasına gelmeden ocaktan almak) ve ılınmaya bırakılır. 

Çırpma kabına yumurta akları alınır ve stiff peak kıvamına gelene kadar çırpılır. 

Ayrı bir çıpma kabına esmer şeker, tereyağı alınır ve iyice krema kıvamına gelene kadar çırpılır sonra teker teker yumurta sarıları ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Un ve nişasta da ilave edilir iyice harmanlanınca çırpma sonlandırılır. soğumuş sütlu tahin pekmez karışımıda azar azar ilave edilir ve çırpma teli ile bu karışıma yedirilir. 

Son olarak stiff peak kıvamına gelen yumurta aklarını da azar azar ilave edip fold edilerek yani spatula ile katlanarak karıştırılır. Homojen bir kıvama getirilir. Daha önceden tereyağı ile yağlanmış souffle kaplarının dörte üç oranında doldurulur. 

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika pişirilir. 


Hiç yorum yok: