Pazar, Temmuz 07, 2019

ÇİKOLATALI SOUFFLE - PORTAKALLI SOUFFLE




Souffle ou Chocolat

Malzemeler

270 gr bitter çikolata
4 adet yumurta sarısı
6 adet yumurta beyazı (akı)
20 gr tereyağı
bir tutam kream of tartar veya tuz
rom, kahlua veya baileys isteğe bağlı

Hazırlanışı

İyice yumuşamış tereyağı ve yumurta sarıları çırpma akbına alınır ve çırpma teli ile çırpılır. Erimiş ve ılınmış çikolata da ilave edilir karıştırılır. 

Başka bir çırpma kabında yumurta akları ve kream of tartar veya tuz ilave edilip stiff peak kıvamına gelene kadar çırpılır sonra bu karışım diğer kaptaki çikolatalı karışıma ilave edilip katlama yöntemi ile yumruta beyazının havasını kaçırmadan karıştırılır.

Daha önceden hazırladığımız sufle kaplarının dörte üçü dolacak miktarda sufle karışımı pay edilir. 

Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 8 dakika pişirilir. 

Not: Sufle kapları tereyağı ile yağlanır ve esmer şeker ve kakao ile chemize edilir. Esmer şeker ve kakao isteye bağlı sadece tereyağı ile de kaplar hazırlanabilir. 


Hiç yorum yok: