Pazartesi, Mart 24, 2008

VİŞNELİ KEK




Bu tarif sevgili Sercan arkadaşıma ait. Bu hafta sonu deneme fırsatım oldu. Çok nefis bir kek. Tarifi aynen uyguladım.

Malzemeler

250 gr dondurulmuş vişne
1,5 kahve fincanı margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
tuz

Yapılışı

Keki hazırlamaya başlarken fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlıyoruz. Margarini eritip soğumaya bırakıyoruz. Vişnelerin buzu çözüldüğünde suyunu süzüp vişneleri tek tek una buluyoruz. Karıştırma kabına kalan unu alıyoruz, pirinç unu, kabartma tozu, vanilya, bir tutam tuzu ekleyip harmanlıyoruz. Tozşeker, hindistancevizi rendesi, yumurta, margarin ve yoğurdu da ilave edip çırpar gibi iyice karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına döküp üzerine vişne tanelerini ilave ediyoruz. Isıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirdim.

2 yorum:

Aynur dedi ki...

neden iki kap acaba merak ettim?

ellerine saglik

sevgiler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

İnci'nin Mutfağı dedi ki...

Aynur hanım merhaba,

Neden iki kap diye sormuşşunuz.

Biri bizim için biri de annemler için biz de kek, börek yapılınca fazlaca yapılıp mutlaka annemlere de gider.

Sevgilerimle,