Malzemeler
Patates
Galeta unu
Ezilmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Derince bir kap'ta galeta unu, tuz, karabiber ve ezilmiş birkaç diş sarımsak iyice harmanlanır. (Sarımsak tadının galeta ununa iyice geçmesi için kabın içinde ezilmiş sarımsağı ve galeta ununu sanki ekmek ufalıyormuş gibi yaparak sarımsağın galeta unu ile iyice karışmasını sağlayın) Daha sonra arzu edilen şekilde dilimlenmiş patatesler, hazırladığımız galeta ununa iyice bulanır yağlanmış tepsiye dizilir. (Tepsi sıvı yağ ile sadece yağlanır su veya ilave yağ konmaz) Fırına verilir. Ben patatesleri biraz kalınca dilimliyorum. Bu sebepten fırını önce 170-175 derecede patatesler pembeleşene kadar pişiriyorum. Önemli olan patateslerin çiğ kalmaması. Fırınınızın ayarını siz daha iyi bilirsiniz benim fırın çabuk pişiriyor. Pişip pişmediğini patatese bıçak batırarak da anlayabilirsiniz. Piştikten sonra üzerine çok ince kıyılmış maydonoz serpiştirebilirsiniz. Bütün et yemeklerinin yanına servis edilebilir. Çok güzel oluyor.
2 yorum:
ellerinize saglik
selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Yorum Gönder