Pazar, Kasım 11, 2007

ÇİKOLATALI KREMA







Ekrem Muhittin Yeğen'nin Alaturka-Alafranga Tatlı-Pasta Öğretimi kitabından

Malzemeler


1.750 gr süt (7 su bardağı)

350 gr toz şeker ( 1+1/2 bardak )
20 gr kakao (3/1 kahve fincanı )
20 gr nişasta (1/2 kahve fincanı)
20 gr ararot yada patates unu (1/2 kahve fincanı)
4 adet yumurta sarısı
1/2 kahve kaşığı tuz
1 paket vanilya

Yapılışı


Derin bir tencerede süt, yarım kahve kaşığı tuz ile bir buçuk bardak toz şeker bir iki taşım kaynatılır ve ılınmaya bırakılır. Ilınınca çıpma kabında kalan toz şeker, kakao, yumurta sarıları birbiri ile karıştırılır ve nişasta ile patates unu ilave edilir. Katı bir karışım oluyor. Bu malzemeler iyice karıştırılınca ılınmış sütten bir iki kaşık ilave ede ede bu katı karışım yavaş yavaş açılır. Boza kıvamına gelince de ılınmaya bıraktığımız süt tenceresine karıştırarak boşaltılır ve tencere tekrar ocağa alınır. Karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca vanilyası ilave edilir. Tencere ateşten alınarak hemen kaselere bölünür. Soğuduktan sonra buzdolabına konur. Servis yaparken üzerine portakal reçeli kabukları ve incir şekerlemesi ilave edilir.


Ben malzemeleri hiç değiştirmeden, tarifi bire bir uyguladım. Çok güzel oldu.

Hiç yorum yok: