Çarşamba, Aralık 23, 2020

TAHINLİ CEVİZLI RULOLAR




Malzemeler

1 paket baklava yufkası
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı ayçiçek yağı 
toz şeker
Çekilmiş ceviz 

Hazırlanışı

Derin bir kabın içinde tahini ve ayçiçek yağını karıştırın.

Temiz ve düz bir zemine baklava yufkasını serin. Üzerine hazırladığınız tahinli karışımdan 3 yemek kaşığı kaşıktan akıtarak yufkanın üzerinde gezdirin. Sonra kaşığın tersi ile yufkaya yayın..

Üzerine bir-birbuçuk yemek kaşığı (şeker tercihi size kalmışı en az bir yemek kaşığı, tatlı sevenler için 2 yemek kaşığı veya daha fazlası) toz şekeri sepin eşit şekilde dağılsın. En son 3 yemek kaşığı çekilmiş çevizi de her tarfına serpip eşit bir şekilde dağıtın.

Yufkaları uzun tarafından sıkı bir rulo yapın ve 3-4 cm. uzunluğunda kesin. Kestiğiniz parçaları hafif yağlanmış tepsiye koyun. Bu işlemi tahin bitene kadar tekrarlayıp tepsiyi doldurun. Kalan baklava yufkasını buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz. 

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. 

Hiç yorum yok: