MALZEMELER
- Yarım kg karides (Jumbo karides tavsiye ederim ancak ufak boy çimçim de kullanabilirsiniz. Kabuklarını soyabilirsiniz.)
- 1 fincan yağ
- Yarım fincan süt
- 1 fincan beyaz un
- Yarım fincan mısır unu
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 yumurta
- 1 fincan kurutulmuş ekmek kırıntısı (Yurtdışında Panko ismiyle bilinen Japonlara özgü ekmek kırıntısıdır. Ekmeği fırında kızartıp robottan geçirebilir veya elinizle ufalayarak elde edebileceğiniz bu ürün kızartmalara çıtırlık verir. Ayrıca bazı büyük marketlerde de bulabilirsiniz.)
- 1 Adet arpacık soğanı (çok ince kıyılmış)
- 1 diş sarımsak (dövülmüş)
- Yarım çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
- Yarım çay kaşığı kurutulmuş kekik
SOS MALZEMELERİ
- Yarım fincan mayonez
- 2 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
HAZIRLANIŞI
Önce sosu hazırlayıp kenara koyun ki dinlensin.
Sos malzemelerini bir kapta güzelce karıştırıp dinlenmeye bırakın.
Genişçe bir kapta süt, un, mısır unu, yumurta, 1 yemek kaşığı acı sos, tuz ve karabiberi karıştırın.
Başka bir kapta ekmek kırıntısı, soğan, sarımsak, fesleğen, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın.
Karidesleri teker teker önce süt, un karışımına batırın ardından çıtırlık için ekmek kırıntısı karışımına batırın.
Tavada 2-3 dk pişmesi yeterlidir. Altın sarısı rengini almaya başlayınca piştiğini anlarsınız. Daha uzu süre pişirmeyin yoksa kurur.
Hazırladığınız sosla servis edin.
https://baliktarifi.com/tavada-citir-karides-tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder