TAVUK MİDYE
Malzemeler
Bir paket kemiksiz ve derisiz tavuk but (Yaklaşık 1 kg geldi) kuş başı doğranmış(çok küçük doğranmayacak parçalar biraz büyük olacak)
MARİNE etmek için 2 su bardağı su, bir tatlı kaşığı karbonat
SOSU İÇİN
1 şişe soda
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber tatlı
1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
4-5 diş rende veya ezilmiş sarımsak
1 su bardağı un
KIZARMA YAPARKEN BULAMAK İÇİN
Un
HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba 2 su bardağı su ve bir tatlı kaşığı karbonatı alıp karıştır. Yıkanmış süzülmüş kuşbaşı tavuklar karbonatlı suya konup iyice karıştır ve buzdolabında bir saat dinlenmeye bırak.
Bir saat sonra karbonatlı sudaki tavukların suyu iyice süzülüp ayrı bir kap da hazırladığımız sosa aktarılır. Sosun hazırlanışı: derin bir kaba önce kuru malzemeleri ve rende sarımsağı alıp üzerine soda dökerek karıştırır ve bir su bardağı unu da ilave edip bulamaç haline getir. Bu karışım da buz dolabında bir kaç saat dinlenlendirilir.
Daha sonra derin bir tavaya ayçiçek yağını alın. Yağı kızdırın. Bu arada bulamaç içindeki tavuklarımızı ister tahta şişlere takarak ister tek tek bol una bulayıp kızgın yağda arkalı önlü içi pişene kadar kızartın.. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder