- 1 adet
yumurta - 3 yemek kaşığı
yoğurt - 1 çay bardağı
ayçiçek yağı - 125 gram
tereyağı - 1 tatlı kaşığı
mahlep - 1 paket
kabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyuyla köpürt - 1 tatlı kaşığı
toz şeker - 1 tatlı kaşığı
tuz - 3 su bardağı
un
- 1 adet
yumurta sarısı - 1 yemek kaşığı
ayçiçek yağı - 2 yemek kaşığı
rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
Yapılışı
Kıvamını bulan hamuru strece sarın ve buz dolabında bir saat dinlendirin. Daha sonra hamuru küçük parçalara ayırın. Her bir hamur parçasını avuç içinizle şekillendirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Küçük bir kapta yumurta sarısına ayçiçek yapı ekleyerek çırpın ve hazırladığınız hamurların üzerine fırçayla sürün.
Karıştırma kabınızı alın ve içine yoğurt ve ay çiçek yağını koyun. Ardından üstlerine yumurtayı ve oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ilave edin. Unu ayrı bir kaba eleyin ve elediğiniz unun yarısını da karıştırma kabına ekleyin. Kabartma tozunu da limon suyuyla köpürtün ve ardından karışıma ekleyin. Son olarak mahlep, toz şeker ve tuzu da karışıma ilave edin ve hamuru homojen bir hale gelene kadar yoğurun. Kalan unun yarısını da hamura azar azar güzelce yedirin.
Son olarak üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
http://yemek.com/tuzlu-kurabiye-tarifleri/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder