Pazar, Haziran 04, 2017

BEYAZ FIRININ NEFİS BALKANİK PASTASI








http://blog.beyazfirin.com/balkanik-pasta/

Pâte à Choux Hamuru İçin Malzemeler
• 200 gr su
• 100 gr tereyağı
• 160 gr un
• 6 adet yumurta
• 2 gr tuz
• 2 gr şeker
• 2 gr vanilya
Pâte à Choux Hamurunun Hazırlanışı
1. Fırınınızı 150 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
2. Su ve yağ bir tencere içerisine koyup kaynatın.
3. Üzerine unu ilave edip karıştırarak kavurun.
4. Tencereyi ocaktan alıp biraz soğutun, ardından teker teker yumurtaları ilave edip spatula yardımıyla karıştırın.
5. Elde ettiğiniz karışımı bir sıkma torbası içerisine alın. Sıkma torbanızın ucunu 2 cm genişliğinde olacak şekilde kesin.
6. Fırın tepsinizin üzerine karışımı 2 cm kalınlığında, 30 cm uzunluğunda bir çizgi gibi toplamda 3 adet hamur elde edecek şekilde sıkın.
7. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 25 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Çikolatalı Pastacı Kreması İçin Malzemeler
• Yarım litre süt
• 150 gr toz şeker
• 1 adet yumurta
• 50 gr un
• 25 gr nişasta
• 25 gr kakao
• 50 gr sütlü çikolata
• 50 gr bitter çikolata
• 5 gr vanilya
Çikolatalı Pastacı Kremasının Hazırlanışı
1. 500 ml sütü çift tabanlı bir tencerede kaynatın.
2. Toz şeker ve yumurtayı bir başka tencerenin içerisinde karıştırın.
3. Üzerine un, vanilya ve nişastayı da ekleyip yeniden karıştırın.
4. Bu karışıma kaynattığınız sütü ilave edin ve ocakta karıştırarak balon balon oluncaya kadar pişirin.
5. Pişirdiğiniz kremanın içerisine kakao, bitter ve sütlü çikolatayı ekleyin ve mikser ile yavaş hızda karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın.
6. Elde ettiğiniz karışımı bir kenarda soğutun.
Fıstıklı Pastacı Kreması İçin Malzemeler
• 250 ml süt
• 75 gr toz şeker
• 1 adet yumurta
• 25 gr un
• 10 gr nişasta
• Yarım paket vanilya
• 25 gr tereyağı
• 50 gr toz fıstık

Fıstıklı Pastacı Kremasının Hazırlanışı
1. 250 ml sütü çift tabanlı bir tencerede kaynatın.
2. Toz şeker ve yumurtayı bir başka tencerenin içerisinde karıştırın.
3. Üzerine un, vanilya ve nişastayı da ekleyip yeniden karıştırın.
4. Bu karışıma kaynattığınız sütü ilave edin ve ocakta karıştırarak balon balon oluncaya kadar pişirin.
5. Pişirdiğiniz kremayı bir tepsinin üzerine boşaltın ve yayarak soğumaya bırakın. Bu aşamada kabuk tutmaması için tereyağını kremanın üzerine sürerek karıştırın.
6. Krema ılıklaşınca tepsiden bir mikser kabına alın ve orta hızla karıştırarak soğutun.
7. 50 gr toz fıstığı kremanın içerisine ilave edip bir süre daha karıştırın.
Rulo Kek İçin Malzemeler
• 10 ad yumurta
• 190 gr toz şeker
• 2 gr tuz
• 155 gr un
• 25 gr kakao
• 35 gr mısır nişastası
• 8 gr kabartma tozu
• 5 gr vanilya
Rulo Kekin Hazırlanışı
1. Fırınınızı 160 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
2. Yumurta, tuz ve şekeri mikser kabının içerisine alın ve çırpma teli ile beyazlaşıncaya kadar kabartın.
3. Un, kakao, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilyayı mikser kabına ekleyin ve spatula ile yavaş yavaş karıştırın.
4. Orta büyüklükte bir fırın tepsi üzerine, yağlı kağıdı serin ve karışımı 2 cm kalınlığında dökün.
5. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında kekinizi 12 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Kakaolu Şanti İçin Malzemeler
• 200 gr krem şanti
• 20 gr kakao
• 20 gr şeker
Kakaolu Şantinin Hazırlanışı
1. Tüm malzemeleri bir mikser kabının içerisine koyun ve orta hızda sertleşinceye kadar karıştırın.
Balkanik Pastanın Tamamlanması İçin Malzemeler
• 100 gr krem şanti
• 240 gr kakolu şanti
• 800 gr çikolatalı pastacı kreması
• 200 gr fıstıklı pastacı kreması
• 50 gr fıstık
• Rulo Kek
• 3 adet pâte à choux Hamuru
• 100 gr blok sütlü çikolata
Balkanik Pastanın Tamamlanması
1. Rulo keki yağlı kağıttan ayırın ve bir tezgahın üzerine alın.
2. Çikolatalı Pastacı kremasının yarım cm kalınlığında kekin üzerine sürün.
3. Fıstıklı pastacı kreması, çikolatalı pastacı kreması ve krem şantiyi 3 ayrı sıkma torbası içerisine alın.
4. Pâte à choux hamurlarınızın ortasını sandviç gibi kesin ve her bir hamurun içerisine bir malzeme gelecek şekilde, fıstıklı pastacı kremasını, çikolatalı pastacı kremasını ve krem şantiyi tek tek sıkın.
5. Pastanın kendinize yakın olan tarafına ilk pâte à choux hamurunuzu koyun. Arından onun önüne bir diğer Pâte à Choux hamurunu koyun ve ikisinin üzerini ortalayarak son hamuru koyun.
6. Fıstıkları eliniz ile serpin.
7. Kekin size yakın olan tarafını enine doğru yavaş yavaş sarın. Birleşme yeri alta gelecek şekilde tezgahın üzerine koyun.
8. Dış yüzeyine bir spatula yardımıyla kakaolu şantiyi her yerini kapatacak şekilde sürün.
9. Blok çikolatanızı kalın bir bıçak yardımıyla kazımaya başlayın ve elde ettiğiniz parçaları kekin üstüne dağınık bir şekilde koyun.
10. Spatula yardımıyla kekinizi bir servis tabağına alıp, dilimler halinde servis edin.

Hiç yorum yok: