Pazartesi, Kasım 21, 2016

NEWYORK CHEESECAKE




Malzemeler

Tabanı İçin


1 paket kepekli bisküvi

6 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz

Pastası İçin


225 gr philadelphia cream cheese veya büyük marketlerde maskarpone peyniri, kaanlar da mascarpone peyniri çıkarmış. Kesinlikle  labne peyniri değil.

1,5 su bardağı toz şeker
Yarım bardak un
1 su bardağı ekşi krema (bizde olmadığı için ben kremaya 2 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırıyorum yarım saat kadar bekletiyorum.)
5 adet yumurta
vanilya

Bu ve bütün cheesecake ler bir gün buzdolabında bekletilip (yani 24 saat) sonra tüketilmelidir.



Tabanın hazırlanışı


Ron doya kepekli bisküvi, toz şeker ve bir tutam tuz alınır ve toz haline gelene kadar ron dodan geçirilir. Sonra erimiş tereyağı ilave edilip ronda tekrar çalıştırılır.


Kelepçeli pasta kalıbı tereyağı ile iyice yağlı ve hazırlanan taban kalıba iyice bastırarak yayılır.

Kalın bir bardak tabanı ile de bastırabilirsiniz buzdolabında 20 dakika bekletin.

Daha sonra 175 dereceli ısınmış fırında 15 dakika pişirin ve soğuması için serin bir yere alın.


Pastanın hazırlanışı


Miksere mascarpone peynirini alın ve orta devirde iyi ce yaklaşım 3-4 dakika karışsın sonra bir kaseye şekeri ve unu alın karıştırın, Başka bir kaseye 5 yumurtayı kırın. Mikser çalışırken hafif devrini düşürüp bir yumurta ve bir iki kaşık unlu şekerli karışım ekleyip mikserin peynire yedirmesini bekleyin ve bu işlemi yumurta ve şekerli un karışımı bitene kadar tekrarlayın en son ekşi krema ve vanilyayı ekleyin homojen bir karışım elde edin.


Tabanın bulunduğu kek kalıbını alın ve kalıbın dışını alüminyum folyo ile kaplayın bu cheese cake in sızmaması ve su yolu tepsiye koyarak pişireceğimiz için keki korumak için.


Karışımı soğumuş tabanın üzerine dökün hafifçe tezgaha vurun içinde hava kabarcıkları varsa çıksın.. Daha sonra içi bir buçuk parmak sıcak su dolu tepsiye cheesecake ki alın ve önce 175 derecede 45 dakika daha sonra ısıyı 160 dereceye düşürüp 30 dakika daha pişirin. Daha sonra soğuması için bir kenara alın. Soğuyunca buzdolabına alın ve bir gece dolapta bekletin. Ben üzerine meyveli karışım ile seviyorum. Vişne, kiraz, çilek, bal kabağı veya çikolatalı v.b gibi meyvelerden ve çikolatadan jole yapıp meyve parçaları ile kaplıyorum.


Cheesecake soğuduktan sonra yaklaşık  600-700 gr vişne veya çilek ile hazırlanışı meyvelerin yarısını ronda da çekiyorum diğer yarısını bütün olarak kenara ayırıyorum. Ron dodan çekilmiş meyve karışımını tencereye alıp yarım bardak şeker ve yarım limon suyu ekliyorum ve karıştırarak orta ateşte kaynamasını bekliyorum.


2 tatlı kaşığı nişastayı az bir su ile ezip kaynamakta olan vişnelerin üzerine döküp  ateşi kısıyorum ve karıştırarak bir taşım kaynatıyorum karışımı hemen soğuk su dolu kaba alıp karıştırıyorum ılınınca meyvelerin kalan yarısını da ekleyip soğumuş cheesecake in üzerine kaşıkla ekliyorum. tüm malzeme çoğunca buzdolabında bir gece bekletiyorum.  Eğer bal kabaklı yapılacaksa farklı hazırlanıyor meyve jölesi bir kg kabak ince doğranır ve bir buçuk su bardağı toz şeker ile pişirilir ve iyice pişince el blandr ile çekilir püre haline getirilir. İki tatlı kaşığı nişasta az bir su ile ezilip pürel i kabağın üzerine dökülür orta ateşte kaynayana kadar pişirilir ve ılınınca kekin üzerine dökülür buz dolabında bir gece bekletilir.



http://www.marthastewart.com/275634/cheesecake-recipes


POPOVERS SADE





  • Malzemeler
  • 3 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
  • Bir buçuk su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • Bir buçuk su bardağı un
  • 1 1/4 çay kaşığı iri tuz
  • Kalıpları yağlamak için tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yapılışı
Fırını 220 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın. Mikserin çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları ve sütü alın bir dakika köpürene kadar çırpın. 

Elenmiş un ve tuzu azar azar ilave edin boza kıvamında bir hamur elde edin.

Tereyağı ile yağlanmış muffin tepsisine hamuru kapların 3/4 nü doldurarak paylaştırın.

Isınmış fırına muffin tepsisini alttan 2. rafa yerleştirin. çünkü çok kabaracak. Fırın da önce 220 derecede 20 dakika sonra 180 e düşürüp bir  20 dakika daha pişirin. Toplam kırk dakika fırından alın soğumasını bekleyin ve kalıplardan çıkarın. Sabah kahvaltısı veya beş çayı için popoversları ikiye bölün içine salam. jambon, tereyağı, peynir, reçel, marmelat v.s ile servis yapın.

http://www.marthastewart.com/