Pazar, Kasım 22, 2020

PINARIN KURABİYESİ

 




Malzemeler

1 su bardağı pudra şekeri 

1 yumurta

250 gr tereyağı

3 su bardağı un

1 su bardağı nişasta

1 su bardağı çekilmiş fındık (Badem de güzel olur)

1 paket kabartma tozu

Üzerine Piştikten Sonra Sepmek İçin

1 tatlı kaşığı tarçın

Pudra şekeri 

Hazırlanışı

Yoğurma kabına veya miksere tereyağı ve şeker alınır krema haline getirilir. Daha sonra yumurta ilave edilip yedirilir ve diğer tüm malzemeler eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur streçlenip buzdolabında en az bir saat dinlendirilir. Daha sonra hamur bir santim kalınlığında açılıp kalıplarla kesilir. Fırın tepsisine yerleştirilip 180 derecede 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıkıp biraz soğuyunca üzerine tarçın ve pudra şekeri sepilir. 


Hiç yorum yok: