Pazar, Kasım 22, 2020

KREMALI SEBZELİ TAVUK FIRINDA


 


Malzemeler

  • 8 adetfileto tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1/2 adetorta boy kuru soğan
  • 2 dişsarımsak
  • 1 adetorta boy dolmalık yeşil biber
  • 1 adetorta boy dolmalık kırmızı biber
  • 1 adetorta boy havuç
  • 1 adetkereviz sapı
  • 1 adetküçük boy kabak
  • 4 adetmantar
  • 3 yemek kaşığıkrema
  • 1/2 çay kaşığırendelenmiş muskat cevizi
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
Hazırlanışı

  1. Fileto tavuk göğüslerini, keskin bir bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Bir et döveceği ya da ağırlık yardımıyla döverek inceltin veya kasabınızdan sinitzellik isteyin.

  2. Dövülmüş tavukların ön ve arka yüzlerini tuz karabiber ile tadlandırın. 

  3. Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin. Sarımsakları ezdikten sonra ince ince doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri küçük küpler halinde kesin.

  4. Kereviz sapını ince ince dilimleyin. Kabuğunu soyduğunuz havuç ve kabağı rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları küçük küpler halinde kesin.

  5. Zeytin yağını teflon bir tavada kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları kızgın yağda hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sırasıyla; doğranmış kereviz sapları, mantar, renkli dolmalık biberler, rendelenmiş havuç ve kabağı ekleyerek soteleme işlemini sürdürün.

  6. Son olarak krema, rendelenmiş muskat cevizi, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekledikten sonra sebze dolgusunu kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirin.

  7. Hazırladığınız kremalı sebze dolgusunu bir parça soğutun. Fileto tavuk göğüslerini mutfak tezgahı üzerine alın. Orta kısımlarına hazırladığınız iç harcı paylaştırdıktan sonra rulo şeklinde sarın. Açılmamaları için ıslatılmış kürdan geçirin.

  8. Tavuk rulolarını, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 45 dakika bir saat arasında pişirin. 


Bu tarifi https://yemek.com/  sitesinden aldım denedim çok güzel oldu. 

Hiç yorum yok: