Pazar, Kasım 22, 2020

KARNIBAHAR KIZARMA



 


Malzemeler

1 orta boy karnıbahar

2 yumurta

1 su bardağı süt

4 yemek kaşığı un 

tuz

karabiber 

Kızartmak için ayçiçek yağı 


Hazırlanışı 

İlk önce karnıbahar ayıklanır. Çiçek dalları ayrılır bol suda yıkanır. Sonra geniş bir tencerenin dibine buhar süzgeç i konur ve üzerine çiçek dallarına ayırdığımız karnıbahar dizilir ve üzerine su ilave edip buhar da 10-12 dakika pişirilir. 

Derin bir kapta yumurtalar çıpma teli ile çırpılıp yumurtanın dağalması sağlanır sonra  süt, un, tuz, karabiber ilave edilip çıpma teli ile topaklanma olmaması için iyice çırpılır.

Firitöz veya kızartma tavasına sıvı yağ alınır biraz yağ çekiyor. Kızması için ocağa alınır. 

Haslanmış karnıbaharlar çok iri ve kalınsa bıçakla dilimlenebilir. Yumurtalı karışıma iyice bulayıp kızgın yağda kızartılır. Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğur ile servis yapılır. 



Hiç yorum yok: