Pazar, Kasım 22, 2020

ANNEMİN POĞAÇASI




 


Malzemeler

3 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)

Bir su bardağı erimiş tereyağı

Bir su bardağı sıvı yağ (yarısı ay çiçek yarısı zeytinyağı)

1 su bardağı yoğurt

4 bardak un ( kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde un ilavesi yapılır)

1 paket kabartma tozu 

1 tatlı kaşığı tuz


İç Malzemesi

İnce doğranmış maydanoz (yarım demet, saplarını kesip sadece yaprak kısmı ince doğranıp kullanılacak)

300 gr sert beyaz peynir

Üzeri için

Yumurta sarısı

Çörek otu


Hazırlanışı

Yoğurma kabına 2 tam bir yumurtanın da sarısı alınır, yoğurt, sıvı yağ, erimiş soğumuş tereyağı ilave edilir ve çıprma teli ile tüm malzeme karıştırılır. Daha sonra un, kabarta tozu ve tuz ilave edilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olur. Kulak memesi kıvamında. Poğca hamurunu bir saat kadar buzdolabında dinlendirilir 


İç malzemesi hazırlanır peynir ufalanır ince doğranmış maydanoz ilave edilip karıştırılır. 

Poğca hamurunu ufak mandalina büyüklüğünde parçalar koparılırp yuvarlanır kahve fincanı büyüklüğünce yarım cm kalınlığında elle avuç içinde açılır ve iç malzemesi konur hamur kapatılıp poğça şekli verilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülür. Çörek otu sepilir. 

180 derecede kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: