Pazar, Kasım 22, 2020

ANNEMİN ÇATLAK KURABİYESİ



 

MALZEMELER

125 gr tereyağı oda sıcaklığında 

200 gr bitter çikolata kuvertür  (benmari usulu eritin)

1 yemek kaşığı kakao 

2 yumurta

3 yemek kaşığı süt

1 çay bardağı toz şeker

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Bir su bardağı ceviz veya fındık dövülmüş veya rondodan toz haline getirilmiş. 


Hazırlanışı

Yumurta  ve şeker çırpılıp krema haline getirilir. Benmari usulü eritialmiş çikolat, süt, kakao, ilave edilip karıştırılır. Daha sonra toz haline gelimiş veya dövülmüş ceviz veya fındık, un, kabartma tozu ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamur buz dolabında en az bir saat dinlendirilir. Daha sonra hamurdan cevizden biraz daha küçük  minik parçalar koparılır avuç içinde yuvarlanır ve sonra hafif avuç içinde bastırılıp yassılaştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.  175 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. 

Fırından çıkan kurabiyeler biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir. 

Hiç yorum yok: