Salı, Mayıs 31, 2016

TUZLU ÇUBUK




2 yumurta beyazı (sarıları üzerine)
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı mısır unu
Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu (10 gram)

Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılısı

Derin bir kap içerisine 2 yumurta beyazı, sıvı yağ, sirke ve kabartma tozu konulup karıştırılır.
Üzerine nişasta, mısır unu ve tuz ilave edilip elle karıştırılır.
Yavaş yavaş un ilave edilerek yoğrulur ve orta sertlikte bir kurabiye hamuru elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartılıp, düz zemin üzerinde rulo şeklinde yuvarlanır.
Rulonun üzerine hafif bastırıp yassılaştırılır.
Uç kısımları bıçak yardımıyla kesilip düzleştirilir.
Çubuk şekli verilen kurabiye yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Bütün kurabiye hamuru şekillendirilerek tamamlanır..
Daha sonra çubuk kurabiyelerin üzerine fırçayla yumurta sarısı sürülüp, susam ve çörek otu serpiştirilir.
175° fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
http://kadincatarifler.com/margarinsiz-tuzlu-kurabiye-tarifi

LİMONLU KURABİYE




Malzemeler

1 yumurta
100 gr ayçiçek yağı
100 gr toz şeker
yarım limonun rende kabuğu ve suyu (limon sulu değilse bir limon suyu)
300 gr un
1 pk kabartma tozu

Üzeri için 

Pudra şekeri

Yapılışı

Yoğurma kabına yumurta, toz şeker, ayçiçek yağı, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve suyunu koy ve çatalla iyice karışımı birbirine karıştır. Sonra azar azar ununu ilave edip. Yumuşak bir hamur yapalım. Hamuru strece sarıp dolapta bir saat dinlendirelim. 

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Hamuru dolaptan alıp ne küçük ne büyük orta boy hamur parçalarını koparıp yuvarlayalım. Bir kaba pudra şekerini dökelim yaptığımız hamurları pudra şekerine bulayıp tepsiye dizelim. 

180 derecede 20 dakika pişirelim. 

PORTAKALLI DİLİM





Malzemeler

Hamuru İçin 
3 su bardağı un (300 gr) 
1,5 su bardağı pudra şekeri (170 gr) 
1 su bardağı eritilmiş tereyağı (200 gr )
 Bir çimdik tuz 

Sosu İçin

2 adet portakal kabuğu rendesi 
2 su bardağı şeker (300 gr)
1 adet portakalın suyu 
4 yumurta 
1,5 yemek kaşığı un 
Bir tutam karbonat 

Üzeri İçin 

3 yemek kaşığı file badem 

Hamurun yapılışı
 un, pudra şekeri ve tuz bir kaba alınarak karıştırılır. Tavada tereyağı eritilir ve eritilen tereyağı karışımın üzerine eklenir. Ekmek ufağı olana kadar karıştırılır. 

Hamur biraz toparlandıktan sonra düz bir kabın altına yağlı kağıt koyularak bu kaba alınır ve kaba yayılır. 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. 

Ayrı bir kapta portakalın kabukları rendelenip üzerine şeker eklenerek karıştırılır. Ayrı bir kapta yumurta, un ve karbonat karıştırılır. Yine ayrı bir kapta portakalın suyu sıkılır. 

Bu üç karışım birleştirilerek karıştırılır. Pişen hamurun üzerine bu karışım eklenir. Üzerine file badem serpilip 170 derecelik fırına verilerek pişirilir.

http://www.nurselinmutfagi.com/2016/01/cay-saatine-portakal-dilimi.html

KARA KEK



MALZEMELER

7 yemek kaşığı badem unu (150 gr) 
1 su bardağı şeker (200 gr) 
4 adet yumurta 
1 paket vanilya 
2 yemek kaşığı kakao 
1 tatlı kaşığı karbonat 
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ (150 ml) 
1 su bardağından iki parmak eksik sıcak su (125 ml) 
1 çimdik tuz 


Badem unu, vanilya ve karbonat bir kaba koyularak karıştırılır. Ayrı bir kapta yumurta ve şeker çırpılır. Üzerine sıvıyağ da eklenerek tekrar çırpılır. Yine ayrı bir kapta kakao ve sıcak su birleştirilip karıştırılır. Sonrasında bu üç karışım birleştirilerek tekrar karıştırılır ve yağlanan tepsiye koyularak fırına verilir. 

180 derecelik fırında 40 dakika pişirilir. 

Üzeri için ince ince bitter çikolata kıyılır. 

Soğuduktan sonra üzerine kakao serpip kıydığınız çikolatalarla birlikte servis edilir.

Pasta tabanı olarak da kullanılabilir. 
http://www.nurselinmutfagi.com/2016/01/kara-sevdam-pastas.html#sthash.XZJ4gEPM.dpuf

KATMER POĞÇA / LIGHT POĞÇA





Malzemeler

300 gr yoğurt
200 gr labne peyniri
60 gr ayçiçek yağı 
1 paket instal maya
yarım çay kaşığı tuz
600 gr un

Üzeri için 

yumurta sarısı

Yapılışı

Yoğurma kabına yoğurt, labne peyniri, ayçiçek yağı, tuz, maya alınır hepsini birbirine karıştırılır. Unu azar azar ilave edip yumurşak bir hamur yoğrulur. Hamuru yarım saat dinlendirelim. 

Sonra hamur iki eşit parçaya bölüp merdane ile yarım cm kalınlığında açıp üçgen parçalara bölelim. Geniş kenarından yuvarlayarak hamuru krovasan şekline getirip yağlanmış tepsiye alalım. Hamur bitene kadar tekrarlayalım. 

İkinci bezeyide aynı şekilde açalım ister birinci şekildeki gibi yuvarlayarak şekil verelim ister içine peynir, zeytin ezmesi, kaşar peyniri v.b gibi malzemeler koyarak yuvarlayıp krovasan şeklini verip tepsiye alalım.  Üzerine yumurta sarısı sürüp, yarım saat tepside mayalandırıp önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 30-35 dakika pişirelim. 

Fırından çıkıp soğuyunca içi boş olan poğçaların arası açılıp krem veya labne peyniri sürüp salam dilimleri veya kaşar peyniri v.b ile sandviç yapılabilir. 

Pazartesi, Mayıs 30, 2016

BROWNI KURABİYE





6 yemek kaşığı tereyağ
2  adet  yumurta
yarım  su bardağı  esmer toz  şeker
100 gr. küçük parçalara ayrılmış bitter  çikolata (bitter damla çikolata daha kolay erir)
1/2 çay bardağı toz badem
1 çay bardağı silme un
1  paket  vanilya
1  paket  kabartma  tozu
2  yemek  kaşığı kakao
 pudra  şekeri üzeri için

Bir sos kabında tereyağını eritin ve içine bitter çikolata parçalarını da ekleyip ocaktan alın. Tereyağının ısısı ile çikolatayı eritin ve kenara alın. 

Bir kapta un, toz badem, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı alıp harmanlayın. Kenera bırakın. 

Miksere yumurta ve şekeri alın çırpın 3 dakika kadar, ılınmış çikolatalı tereyağını ilave edin. Mikserden alın ve unlu karışımı da azar azar ekleyerek elinizle hamuru özdeştirin. Kurabiye hamurunu strece sarıp buzdolabında bir saat dinlendirin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya hafifçe yağlayın. Hamuru buzdolabından alın. Tezgahta 3 cm kalınlığında rulo yapın ve ruloyu bir parmak genişliğinde parçalara kesin. Bu parçaları elinizle yuvarlayarak şekil  verip tepsiye dizin. Önceden ısıtılımış fırında 180 derecede 7-8 dakika kadar pişirin. 

Servis tabağına alın üzerine ince bir tabaka pudra şekeri sepin veya sade olarak servis yapın. 

Pazar, Mayıs 29, 2016

RICH MOCHA CAKE




Malzemeler

185 gr bitter kuvertür
6 gr granür kahve
185 gr tereyağı
145 gr esmer şeker
4 adet yumurta
125 gr toz badem
60 gr un
1 pk kabartma tozu

Pişme süresi eğer pasta tabanı olarak kullanılacaksa bir saat, kek olarak tüketilecekse 45 dakika. 

Yapılışı


Çikolatayı benmari usulu eritip içine granür kahveyi de koyup karıştırın ve ılınmaya bırakın. 

Bİr kapta un, badem tozu, kabartma tozunu harmanlayın ve kenara alın. 

Oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri mikser kabına alın krema kıvamına gelene kadar çırpın, makinenin devrini düşürüp yumurtaları teker teker yedire yedire ilave edin. Çırpma devam ederken ılınmış çikolatalı karışımıda ilave et bir dakika daha çırp ve makineyi kapat.

Yumurtalı karışıma harmanladığın kuruları azar azar ilave et çırpma teli ile elle yavaş yavaş karıştır. Tüm malzeme karışınca yağlanmış kek kalıbına dök.

160 derecede pasta tabanı olarak kullanılacaksa bir saat, kek olarak tüketilecekse 45 dakika pişirin. 

BROWNIE








Okuldan tarif yine diğer mud cake, devil food cake, rich mocha cake gibi pasta tabanı olarak kullanılabilir. 

Malzemeler

150 gr bitter kuvertür
150 gr tereyağı
180 gr toz şeker
100 gr un
100 gr damla çikolata
100 gr ceviz veya antep fıstığı
20 gr krema
3 adet yumurta
vanilya

Yapılışı

Tereyağı ocakta kısık ateşte eritilir. İçine küçük parçalara bölünmüş çikolata ilave edilir. Ocak kapatılır kendi sıcağıyla çikolata eritilir.

Un, ceviz, damla çikolata, vanilya bir kapta harmanlanır ve kenara alınır. 

Çırpma kabına yumurtalar ve şeker alınır mikser çalıştırılır. Şeker eriyene kadar çırpılır. Çırpma devam ederken devir düşürülür ve krema, erimiş çikolatalı tereyağı da çıpmaya son verilir. Un karışımı ilave edilip çırpma teli ile elle hafifçe karıştırılır. 

Yağlı kağıt kaplanmış kek kalıbı na kek karışımı dökülür 160 derecede 30-35 dakika pişirilir. Bu kek kabarmaz, ıslak üzeri mat, kırık kırık görünümünde nefis bir kektir. 

MUD CAKE






Okul tariflerimden. Bu kek aynı zamanda pastalar için taban beyaz çikolatalı taban, karamelli, vişneli, portakallı v.s

Eğer tarifteki bitter çikolata yerine beyaz çikolata konursa  beyaz çikolatı kek olur.  

Malzemeler

125 gr tereyağı
125 gr bitter kuvertür (kuvertür çikolata benmari usulu eritilmiş)
125 gr toz şeker
75 gr un
3 gr kahve likorü veya rom
2 gr kabartma tozu
3 yumurta akı ve sarısı ayrılmış

Yapılışı

Bir kaba un ve kabartma tozu elenir. Kenera konur. Oda sıcaklığındaki tereyağı miksere alınır, şekerin yarısı ilave edilip çırpılır. Krema kıvamına gelince çırpma devam ederken devri düşürülerek yumurta sarılarından biri ilave edilip devri yükseltilir, sonra ikinci yumurta sarısı için devir düşürülür yumurta sarısı ilave edilir tekrar karışıma yedirilir ve son yumurta sarısı için mikser devri tekrar düşürülür ve son yumurta sarısı ilave edilir çırpma devam eder. Likörü konur mikser kapatılır. Erimiş çikolata konur elle çırpma teli ile karışıma yedirilir. Sonra elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir ve spatula ile katlar gibi karışıma yedirilir. 

Ayrı bir çırpma kabına yumurta akları alınır, şekerin kalanı ilave edilip miksere alınır çırpılmaya başlanır. Katı kıvama gelince mikser kapatılır. 

Yumurta beyazı azar azar çikolatalı karışıma ilave edilip spatula ile katlar gibi karıştırarak yedirilir. 

Yağlanmış kek kalıbına kek hamuru dökülür ve 160 derecede yarım saat pişirilir. Kekin pişim pişmediği çöp çubuk ile kontrol edilir. 

İster kek olarak ister pastacı kreması, çikolata sos ile pasta haline getirilerek servis edilir. 


Eğer tarifteki bitter çikolata yerine beyaz çikolata konursa  beyaz çikolatı kek olur.  

500 gr beyaz çikolata (kuvertür benmari usulu eritilmiş)
300 gr labne peyniri
200 gr krema 

Hepsini mikserde çırp kek aralarına sür.

HAVUÇLU KEK (UNSUZ)








Okuldan bir tarif malesef ölçüler ml veya gr terazi şart, çok güzel bir kek

Malzemeler

120 ml yumurta sarısı
180 ml yumurta beyazı
220 gr rendelenmiş havuç
250 gr toz badem
140 gr toz şeker
60 gr bal
15 ml rom
vanilya
bir çay kaşığı tarçın
varsa çay kaşığının ucu ile rende muskat

Sosu

Labne peyniri
limon suyu
pudra şekeri

Hepsini karıştır mayonez kıvamında olucak

Yapılışı

Yumurta sarısı ve bal çırpma kabına alınır, dört dakika kadar çırpılır. Sonra rom ve vanilyayı ilave edip karıştırılır, tarçın, muskat, badem tozu ve rende havuçlar da ilave edilip karıştırırlır. 
Ayrı bir çıpma kabına yumurta akları ve toz şeker alınır ve mikserde yüksek devirde yumurta beyazları katılaşıp kabı ters çevirdiğinizde akmıyacak kıvama getirilir. 

Havuçlu karışıma bir miktar çırpılmış yumurta beyazı alınır ve elle hafif hafif karıştırılır, 3, 4 kerede yumurta akları bu şekilde kek karışımına yedirilir. 

Eğer yumurta aklarını kek karışımına çırpar gibi karıştırarak eklerseniz kek kabarmaz.

Kek hamuru yağlanmış bir kek kalıbına boşaltılır ve 170 derecede on dakika önceden ısıtılmış fırında pişirilir. 

Pişerken eğer kek çok hızlı renk değiştiriyorsa derece düşürülür. 



Cuma, Mayıs 27, 2016

DEVIL FOOD CAKE







Malzemeler

140 gr toz şeker
25 gr kakao
140 gr un
1 pk kabartma tozu
2 adet yumurta
100 gr ayran
100 gr krema
85 gr tereyağı (erimiş)

Bu kek aynı zamanda pasta tabanı olarak da çok güzel oluyor. 

Yapılışı

Şeker hariç kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Çırpma kabına yumurtaları ve şekeri alıp çırpmaya başlayın beyazlaşıp kabarınca çırma devrini düşürüp çıpma devam ederken krema ilave edilir, bir dakika sonra ayran ilave edilip çıpma devam eder, erimiş tereyağı da konur bir dakika daha çırpma devam eder ve mikser kapatılır. Kuru malzemeler yumurtalı karışıma ilave edilip spatula ile kenarlardan içeri doğru katla gibi tüm malzeme birbirine yedirilir. Daha sonra çember kek kalıbı yağlanır ve hamur dökülür. 170 derece 40 dakika pişirilir. 

BISCOTTI




Malzemeler

200 gr un
112 gr toz şeker
2 yumurta
30 gr portakal şekerlemesi (küçük doğranmış)
50 gr badem (file badem veya bademleri ince doğra)
20 gr bitter çikolata (bitter damla çikolata da olabilir. Yoksa çikolata küçük parçalar halinde doğranır)
yarım paket kabartma tozu
bir fiske karbonat
yarım paket vanilya

Yapılışı

Mikser veya yoğurma kabına kuru malzemeler alınır harmanlanır sonra yumurtalar ilave edilir yoğrulur sonra portakal şekerlemeleri, çikolata ve bademler ile de yoğrulur. 

Biraz sert bir hamur oluyor. Fırın tepsisine baton ekmek şekli vererek al. 145 derecede 30-40 dakika pişir. Fırından çıkınca soğumasını bekle. Soğuyunca tırtıklı bir bıçakla dilimle ve tekrar tepsiye al ve 150 derecede 10-15 dakika daha pişir. 

HAMBURGER EKMEĞİ








Malzemeler

500 gr un
50 gr toz şeker
25 gr yaş maya
25 ml sıvı yağ
1 adet yumurta
12 gr tuz
200 gr süt

Üzeri için

Yumurta sarısı
susam

Yapılışı

Yoğurma kabına un elenir. Maya ve süt bir kasede eritilir ve bir yumurta ilave edilip karıştırılır. Un nun ortası havuz şeklinde açılır. Mayalı karışım ortaya dökülür. Kenarlardaki unlardan azar azar alınarak elle karıştırılıp sulu bir bulamaç yapılır. Bu bulamacın üzerine tuz, şeker, yağ da ilave edilip karıştırılır daha sonra kenarlardaki unlar da azar azar bulamaca yedirilerek yoğrulur. Ele yapışmayan bir hamur olacak. Hamur kabını streçle örtüp 1 saat mayalanmaya  bırakalım. Mayalanma işlemi bittikten sonra hamburger ekmeği boyunda eşit parçalara ayrıp yağlanmış fırın tepsisine yuvarladığımız ekmekleri aralıklar la dizelim. Şimdi 2. mayalanma için tepsimizi ılık bir yerde bekletelim. Mayalanma süresi ortamın sıcaklığına bağlı olduğu için hamurlarınız neredeyse yarısı kadar da kabarınca diye tarif edebilirim. Tepside 2. mayalanmasını tamamlamış hamurlarımızın üzerine hafifçe bastırıp üzerlerini düzeltelim. Yumurta sarısını sürüp, susam serpelim. Biz okulda 200 derecede pişirmişiz. Süresini not almamışım. Evde ki fırın da 185 dereceden başlayıp gerekirse derecede arttırıp yaklaşık 30 dakika pişiriyorum. 

Çarşamba, Mayıs 25, 2016

CIABATTAA








Ekşi hamurdan çapılan bir tür köy ekmeği. Tadı çok güzel

Malzemeler

Starter (hamur mayası için) malzemeler

5 gr maya
300 ml su
90 ml süt
300 gr un 
6 gr bal

Unu derin bir kaba ele, sonra su, süt, bal, mayayı  ilave et ezerek karıştır. Kabın üzerini streçle kapla 2 saat mayalanmaya bırak. Starter hazır olunca ekmek yoğrulur.

Ekmek için malzemeler

20 gr yaş maya
300 ml su
15 ml  zeytin yağı
700 gr un

Unu ele yoğurma kabına al, ortasını havuz şeklinde aç, maya ve ılık suyun yarısını ortaya koy hafifçe maya eriyene kadar karıştır sonra zeytin yağını ilave et ve starter ı da ortaya alıp kenarlardan unları alarak yoğurmaya başla, kalan suyu ilave ederek yoğurma işlemini tamamla. 
Bu hamur ele yapışan, elini çekince uzayan bir hamur. Tezgaha alıp ortadan ikiye bölüp birbirinin üzerine koyarak  (bu hareket defalarca tekrarlanır) hamur toparlanır. Bu işlemi hocamız tezgaha vurur gibi hamurları atarak yapışkanlığını azaltı. Ama yine de sert bir hamur olmuyor. Sonra tezgah hamurun konacağı alan kadar unlanır ve hamur üzerine konur. Üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır.

Evde yaparken yoğurma kabının dibini unlayıp hamuru üzerine koyabilirsiniz. Kabı da streçle kaplayıp mayalanmaya bırakınız. 

Hamur mayalanınca unlanmış tezgahta merdane ile bir parmak kalınlığından biraz daha ince açılır. Bıçakla hamur dikdörtgen parçalara 5x10 cm  bölünür. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine elekten un elenir. Üzerlerini örtecek kadar un yeterli olur. Mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanınca bir saat sonra 180 dereceden başlayıp sonra 200 dereceye çıkan sıcaklıkta altın sarısı olana kadar pişirilir. 


MSA da yaptığımız tariflerden.

FOCCACCİO BREAD










Malzemeler


375 ml su
500 gr un
30 gr maya
10 gr tuz
20 gr zeytinyağı
15 ml bal
35 gr kuru domates (suda beklemiş), 90 gr dilimlentinmiş siyah zeytin, 10 gr kekik, 5-6 dal biberiye, 
20 gr zeytinyağı (ekmek piştikten sonra üzerine sürmek için)


Yapılışı

Un yoğurma kabına elenir ortası açılır suyun yarısı ve maya ortaya alınıp maya çözdürülür. Bal ve tuzu ekle, ve aşamalı suyu ekleyerek ele yapışan, elini çekince uzayan bir hamur olur. 

Diğer yanda dometes kuruları sudan çıkarılıp suyu süzülür ve ince dilimlenir, hamura serpilir sonra diğer malzemeler siyah zeytin, kekik, biberiye yaprakları ilave edilip hamura karıştırılır. 

Hamur küçük yağlanmış pizza tepsisine veya teflon bir tepsiye yayılır. Ayuç içi yağlanır hamur avuç içi ile düzeltilir. Elin yağlanma sebebi çamur gibi ele yapışan bir hamur olduğu için düzelmek zor. Yağlanmış elle daha kolay düzeltilir. Mayalanmaya bırakılır. Bir saat sonra üzerine bir miktar tuz serpilip 180 derecede pişirilir. 

MSA da yaptığımız tariflerden.

CHALLAH







Malzemeler 

150 gr yaş maya (100 gram yaş maya = 40-50 gram active kuru maya = 33 gram instant kuru maya)
180 ml süt
yarım pk vanilya
15 gr toz şeker
bir fiske tuz
1 adet yumurta
340 gr un
40 ml yağ 


Yapılışı

Maya ve ılık süt bir kapta eritilir bir yumurta da eklenip hafifçe çırpılır. Yoğurma kabına un, tuz, şeker alınır harmanlanır ve yumurtalı mayalı karışım ilave edilir. İyice yoğrulur. Mikserde yapıyorsanız on beş dakika çırpmışız notlarıma  baktım. Sonra yağ ilave edip yine bir beş dakika daha (mikserde palet aparatı takılı) karıştırıp prüssüz bir hamur elde edene kadar makine yoğurmuş. 

Hamurun olduğu kabın üzeri streçle kaplanıp 1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Bir saat sonra hamur iki katına çıkmış olmalı. 

Mayalanma süresi sonunda hamura elle vurup havası çıkartılır. Hamur 3 eşit parçaya bölünür. Parçalar 50 cm uzunluğunda rulo lar yapılır. Bu 3 rulo saç örgüsü şeklinde örülür ve tepsiye alınır. 

2. mayalanmaya bırakılır. Mayalanma süresi ortamın sıcaklığına göre değiştiği için hamur yaklaşık yarısı kadar kabarınca 30 dakika gibi, bu süre sonunda yumurta sarısı sürülüp 180 derecede 25 dakika pişirilir.   

MSA da yaptığımız tariflerden

BRIOCHE












Malzemeler

500 gr un
10 gr tuz
75 gr toz şeker
6 adet yumurta
25 ml süt
20 gr yaş maya
300 gr tereyağı (minik küpler halinde doğranmış)

Yapılışı

Miksere veya yoğurma kabına un, toz şeker, tuz alınır harmanlanır, yumurtalar ve süt konur iyice hamur yoğurma aparatı ile mikserde yoğrulur. Yoğurma devam ederken ufalanmış maya ve yağ da yoğurma kabına ilave edilir. 

Hamur iyi özleşince mikserden alınır. Ele hafif yapışan bir hamur. Hamur dibi iyice unlanmış tepsiye alınıp üzeri düzeltilir ve streçle örtülür, buzdolabında dinlenmeye bırakılır. 

Okulda yaptığımız hamurlardan, hocamız bu hamur strece sarılı buzdolabında bir gün bekletilirse daha lezzetli olur demişti. 

Bu hamuru bir kaç şekilde kullandık. 

1. Yağlanmış Minik tart kalıplarına top top konur. 

2. Hamur yarım cm den biraz daha ince açılır üzerine nutella veya fıstık ezmesi veya kuru üzüm veya ceviz, badem, antep fıstığı, fındık gibi istenen malzeme sürülür veya serpilir. Sonra hamur rulo şeklinde sarılır ve düz bir tepsiye alınıp derin dondurucuda düzgün kesilebilmesi için bekletilir. Dilimlenecek sertliğe gelince hamur 3-4 cm kalınlığında dilimlenir ve yağlanmış tepsiye dizilir. 




3. Hamur tart hamuru olarak kullanılır. Tart kalıbına yayıp üzerine istenen meyveler konur.

4. Ortası delik kek kalıbında kek gibi pişirilir. 







5. Dikdörgen kek kalıbına top top konup ekmek olarak da pişirilebilir.






Tepsiye veya mini tart kalıplarına alınınca mayalanma için bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede pişirilir. 

MSA da yaptığımız tariflerden