Pazartesi, Mart 14, 2016

İÇ KATMASI





http://www.nurselinmutfagi.com/


KİLİS MUTFAĞINDAN
İÇ KATMASI
3 su bardağı ince bulgur
3 adet kuru soğan
3 adet limon
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı nar ekşisi
2 su bardağı su
Pul biber
Tuz
Süslemek İçin;
Sarma Yaprağı
1 çay bardağı ceviz içi
Kırmızı toz biber
2 adet kuru soğanı doğrayıp yağ ile birlikte bir tavada kavurun. Diğer tarafta bulguru bir kaba sıcak su ile ıslayın. Ardından salçayı, baharatları ve tuzu bulgura ekleyin. Sonrasında üzerine 1 adet kuru soğanı rendeleyip ekledikten sonra hepsini birlikte yoğurun. Daha sonra,kavrulan soğanın yarısını, nar ekşisini, ve 2 su bardağı suyu ekleyip iyice karıştırın. Ardından yaprakları bir kaba dizip üzerine iç katmasını dökün. Sonrasında kalan kavrulmuş soğanı ve cevizi serpip servis edin.

Perşembe, Mart 10, 2016

ÇİKOLATALI PASTA


ESKİ HAYAT MECMUASINDAN ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ



DOĞUMGÜNÜ PASTASI

HAYAT MECMUASINDAN DOĞUMGÜNÜ PASTASI TARİFİ



ÇİKOLATALI TARTÖLET


ESKİ MECMUALARDAN ÇİKOLATALI TARTÖLET TARİFİ


BADEMLİ PÖTİFUR


ESKİ MECMUA SAYFALARINDAN BADEMLİ PÖTİFUR TARİFİ



MOZAİK PASTA


ESKİ MECMUA SAYFALARINDAN



BABA TATLISI

HAYAT MECMUASINDAN 



ERİKLİ TART

HAYAT MECMUASI DERGİSİNDEN TARİF 




SÜNGER TATLISI

ESKİ DERGİ SAYFALARINDAN

İ
f

CEVİZLİ AY


ESKİ DERGİ YAPRAKLARINDAN 




TUZLU KURABİYE



Malzemeler

500 gr un
300 gr tereyağı
50 gr krema
3 adet yumurta sarısı
15 gr tuz
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)Susam, çörekotu,

Yapılışı

Krema ürünü yumuşak, gevrek tutmak için kullanılıyor. Ağızda dağılan bir kurabiye olması için.


Yoğurma tezgahına veya düz geniş bir tepsiye un alınır. Un’nın ortası havuz şeklinde açılır. İçine yumurta sarıları, tuz, tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış), krema konur, önce havuzun ortasındaki malzeme elle mınçıklanır gibi yoğrulur iyice karıştırılır. En son un kenarlardan içeri doğru alınarak yoğrulur. Yoğurma işlemi çok fazla yapılmadan, (çünkü uzun süre ve fazla yoğrululduğu zaman lastik gibi olur ve piştiği zaman kıtırlığını kaybeder. Yerken ağızda dağılmayan, lastiksi bir kurabiye olur. Pastane kurabiyeleri gibi olması için yoğurma tekniğinin tam uygulanması gerekir.)

Yoğurma ortadaki malzemeler iyice mıncıklandıktan sonra; kenardaki un iki avuç içi ile içerideki sıvı malzemeye doğru itilerek ve hafifçe ortadaki malzemeye ulaştığında yukarı doğru kaldırarak yapılmalı. Yoğurma şeklini Dereotlu Kurabiye de anlatmıştım.Malzeme yoğrulduktan sonra tezgaha un serpilir. Hamurdan (3 parça ) bir parça alınır. Serpilen unun üzerine konur ve sanki pide yapıyormuş gibi elle düzeltilir ve diğer iki parça da sıra ile üzerine alınıp pide şeklinde tezgaha yayılır. Sonra rulo yapılır. Streç’e sarılır ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirilir. Daha sonra hamur yarım santim kalınlığında merdane ile açılır. Açarken altına un serpilir. Kalıplarla veya elle istenen şekiller verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam, çörekotu, rende kaşar konur. 180 derece sıcaklıkta 18 ila 20 dakika arasında pişirilir.

Bu hamur önceden hazırlanıp buzdolabında bir hafta, derin dondurucuda (dipfriz) de bir ay saklanabilir.