Salı, Haziran 09, 2015

BALKABAKLI BAHARATLI PASTA




http://www.beyazfirinblog.com/balkabakli-baharatli-yeni-yil-pastasi/

Pastacı kremasının hazırlanışı
Malzemeler:
1 lt Süt
1,5 su bardağı Toz şeker
2 adet Yumurta
3/4 su bardağı Un
1/3 su bardağı Nişasta
1/2 çay kaşığı Vanilya
1/4 su bardağı Tereyağı
Hazırlanışı:
  1. Sütü toz şekerin yarısı ile kaynatın.
  2. Derin bir kasenin içerisinde toz şekerin diğer yarısını, yumurta, vanilya, un ve nişastayı çırpma teli ile iyice karıştırın.
  3. Kaynamakta olan sütün ¼ biri kadarını bu karışımın üzerine boşaltın ve karıştırın.
  4. Daha sonra bu hazırlığı kaynamaya devam eden süte boşaltıp karıştırarak pişirmeye devam edin. Yaklaşık 5 dakika kadar pişirin.
  5. Kremayı geniş bir kasenin içerisini boşaltıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ilıkken tere yağını ilave edip karıştırın. Üzerini kapatarak soğuması için buzdolabına kaldırın.
Balkabağının hazırlığı :
1kg Balkabağı
1 su bardağı Toz şeker
Hazırlanışı:
  • Ayıklanmış ve doğranmış kabağı tencereye dizin ve üzerine toz şekeri dökerek yayın.
  • 1-2 saat beklettikten sonra orta dereceli ateşte pişirin.
  • Pasta içinde kullanılmak üzere oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Krokanın hazırlığı :
1 su bardağı Badem
1 su bardağı Fındık
1 çay bardağı Fıstık
1,5 su bardağı Toz şeker
1 tatlı kaşığı Tereyağı
Hazırlanışı:
  • Fındık ve bademi fırın tepsisine dökün ve önceden 160 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika kavurun.
  • Toz şekeri geniş, derin bir tava ya da tencereye dökün.
  • Orta derecede bir ateşte tahta bir kaşıkla ya da ısıya dayanıklı silikon bir spatula ile karıştırarak eritin. Karamel rengi alana kadar ocakta tutun.
  • Karameliniz hazır olduğunda kavrulan badem ve fındığı ilave edin ve dikkatlice karıştırın.
  • Dikkatli karıştırın çünkü, daha önce de belirtmiştim, bir mutfakta yapılabilecek en tehlikeli ve en çok dikkat edilmesi gereken hazırlık karamel hazırlığıdır.
  • Ocaktan alın ve yağı ilave edin.
  • Karıştırın ve hafifçe yağladığınız fırın tepsisine dökün.
  • Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
  • Daha sonra krokanı döverek iri taneli toz haline getirin.
Baharatlı rulo hazırlık :
10 adet Yumurta
2/3 su bardağı Toz şeker
1 su bardağı+2 yemek kaşığı Un
2 tatlı kaşığı Kabartma tozu
1 çay bardağı Sıcak su
1/2 çay kaşığı Tarçın
1/2 çay kaşığı Karanfil
1/2 çay kaşığı Zencefil
q1/2 çay kaşığı Kakule
Hazırlanışı :
  • Fırınınızı 190 dereceye ayarlayıp, ısıtın.
  • Yumurta, şeker ve sıcak suyu mikserle beyazlaşıncaya kadar çırparak kabartın.
  • Unu, kabartma tozunu, ve baharatları karıştırın ve eleyin.
  • Yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave ederek yedirin.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve karışımı dökerek yayın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 6-7 dakika kadar pişirin.
  • Çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın
Pastanın hazırlanışı:
  • Hazırlanan rulo hamurunun üzerine pastacı kremasını yayarak dağıtın ve spatula ile düzeltin
  • Pişirip soğuttuğunuz kabakları bir köşeden başlayarak boşluk bırakmadan yan yana dizin.
  • İçe doğru kıvırarak sarın. Sardığınız rulonun üzerini pastacı kreması ile sıvayın
  • Üzerine toz haline getirdiğiniz krokan hazırlığından serperek süsleyin.