Salı, Mayıs 20, 2008

FIRINDA MÜCVER




Malzemeler

4 adet kabak
4 yumurta
1/2 su bardağı zeytinyağı
8-9 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
100 gr beyaz peynir
100 gr dil peyniri
1,5 su bardağı un (un miktarını kek kıvamı olarak ayarladım)
1 paket kabartma tozu
tuz
karabiber

Yapılışı

Karıştırma kabına yumurtalar, rendelenmiş kabak, ince doğranmış taze soğanlar, maydanoz, dereotları alınır ve iyice karıştırılır. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış dil peyniri, beyaz peynir, zeytin yağı, tuz, karabiber ve kabartma tozu ilave edilip iyice karıştırılır. Kek kıvamına gelene kadar un (1,5 su bardağı) ilave edilir. Yağlanmış tepsiye karışım boşaltılır ve fırına verilir. 150-160 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

MEYVELİ TURTA KEK






Malzemeler



5 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı limon suyu
limon kabuğu rendesi ( 1 limondan)
1 orta boy kase çekirdeksiz kuru üzüm
1 orta boy kase yaban mersini
1 orta boy kase kiraz kurusu
1 blander dolusu fındık iri çekilmiş
1 paket çikolata rondodan iri çekilmiş
8-10 tane ceviz

Yapılışı

Çırpma kabına yumurtalar, limon kabuğu rendesi ve şeker alınır mikser ile on dakika kadar çırpılır, limon suyu ilave edilir 1-2 dakika daha çırpılır. Tüm kuru meyveler, fındık ve çikolata ilave edilir ve tahta bir kaşık ile çırpmadan tüm malzemenin karışıma dağılması için hafifçe karıştırılır. Vanilya, kabartmatozu ve un hep birlikte elenir ve karışıma ilave edilir. Yağlanmış tepsiye dökülür. Üzerine yarım cevizler batırılır. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika 160-170 derecede pişirilir.

Pazartesi, Mayıs 12, 2008

MEYVELİ PASTA








Pastanın pandispanyasını hazır almıştım. 3 katlı pandispanyayı 3 e böldüm. Veya hazır pasta tabanı. Sadece pastanın kremasını yaptım.

Pasta Kreması İçin Malzemelera 

1 kg süt
150 gr un
200 gr şeker (pastanın arasını çilek reçelimin suyu ile ıslatacağım için muhallebinin şekerini az koydum.)
2 paket vanilya
2 paket süt kreması

Yapılışı

Pişirme kabına un ve şeker alınıp süt azar azar ilave edilerek karıştırılır. Ocağa alınır kaynamaya başlayana kadar karıştırılır. Koyu kıvamlı bir muhallebi elde edilir. Soğuyunca süt kremaları ve vanilya ilave edilip blender ile çırpılır. Soğumaya bırak.

Pasta Arasına Koyduğum Malzemeler
1 paket kestane şekeri ince doğranmış
yarım çay bardağı yaban mersini ince doğranmış
1 avuç kadar kiraz kurusu ince dilimlenmiş
2 adet muz ince dilimlenmiş
2-3 adet incir şekerlemesi (doğranmış)
2-3 adet portakal şekerlemesi (doğranmış)
Hepsini karıştır.

Pandispanyanın ilk katı kek çemberine alınır, Islatmak için bu sefer yazdan kalan çilek reçelimin suyu kullandım. Yarım su bardağı çilek reçeli'nın suyu su bardağı su karıştırıp pandispanyanın tabanını fırçala bir miktar ıslattım. Üzerine hazırladığım kremadan 1 parmak kalınlığında olacak şekilde ilave ettim. Üzerine kuru meyvelerin 1/3 kadarını ilave ettim. Pandispanyanın ikinci katını üzerine koydum, krema ve meyve kurusu üzerine son tabanı koyup kalan kremayı ilave edip üzerini kuru meyveler ile süsledim. Buzdolabında bir gün bekletince çemberden servis tabağına almak çok kolay. Eğer hemen tüketilecekse çemberle birlikte yarım saat derin dondurucuda tutup sonra çemberden çıkarmak daha kolay. Dolaptan çıkarınca büyük bir pasta servis tabağının üzerine çember alınır. Çemberin çevresinden bıçak ile pandispanyanın etrafı ayrılması için geçirilir. Çember yavaş ça çıkarılır. Kenarlarına file fıstık veya meyve ile süslenebilir.