Çarşamba, Şubat 20, 2008

TİBETİN GENÇLİK PINARI 5 HAREKET

Yaşınız ve fiziksel durumunuz ne olursa olsun gençlik, sağlık ve canlılık kazanmak için her gün kısa bir süre de olsa bu egzersizleri uygulayabilirsiniz. Bu hareketleri gerçekleştirirken yavaş ve derin soluklar almak yeterli. Soluk alıp vermenin bu hareketlerin yararları arasında doğrudan bağlantısı var.


Peter Kelder'in yazdığı "Tibet'in Gençlik Pınarı" (orijinal adı: Ancient Secret of the Fountain of Youth ) adlı kitapta yer alan, emekli bir İngiliz subayı tarafından Batı’ya aktarılan beş Tibet egzersizinin çok büyük yararları var. Dünyada ilgiyle okunan kitapta sağlık için gerekli fiziksel hareketlerin yani sıra beslenme sırları da var.....

Başlangıçta her hareketin 3 kez yapılması tavsiye ediliyor. Daha sonra her hafta tekrar sayısını 2 şer arttırarak 21 tekrara ulaşıncaya kadar arttırmaya devam edin.Yani 2.hafta her hareketi 5 kez,3. hafta 7 kez, 4. hafta 9 kez ve bu şekilde arttırmaya devam edin 10 hafta sonra her hareketi 21 kere yapabilir duruma geleceksiniz.

Bu 5 hareketi tamamladıktan sonra ılık yada serin suyla duş almanız tavsiye ediliyor. Ama asla soğuk suyla yıkanmayınız.

Birinci hareket:



Faydaları : Dolaşımı geliştirerek varisli damarlar, osteoporoz ve bas ağrılarına iyi geliyor. Her gün yapmak tüm bedeni gençleştiren bir süreci başlatabilir.


Uygulanışı : Kollarınızı iki yana açarak avuç içleriniz yere bakacak şekilde saat yönünde dönün.


İkinci hareket:



Faydaları : Tiroit bezi, böbreküstü bezleri, böbrekler, sindirim organları ve prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organlar ve bezler üzerinde onarıcı bir etkisi var. Arterit, osteoporoz, düzensiz regller, menopoz semptomları, sindirim ve bağırsak sorunları, sırt ağrısı, bacak ve boyunlardaki sertliğe iyi geliyor.


Uygulanışı :


1-Sırtüstü yatarak ellerinizi vücudunuzun yanına koyun.

2-Çenenizi göğsünüze doğru yaklaştırın

3-Bacaklarınızı yere dik olacak şekilde kaldırırken dizlerinizin dik olmasına gayret edin


Üçüncü hareket:

Image Hosted by ImageShack.us


Faydaları : İkinci gibi üçüncü de tiroit bezlerini, böbreküstü bezleri, böbrekleri, sindirim sistemi organlarını ve prostat ile rahmi de içine alarak cinsel organları gençleştiriyor. Menopoza girmiş ve düzensiz veya tembel regl dönemleri geçirme eğilimindeki kadınlar için özellikle iyi.


Uygulanışı :


1-Vücudunuzu dik tutarak dizlerinizin üzerinde durun.Ellerinizi kalçalarınızın altına dayayın

2-Çenenizi göğsünüze yaklaştırın.

3-Başınızı yavaşça mümkün olduğu kadar geriye doğru eğerken,sırtınızı arkaya doğru esnetin.


Dördüncü hareket:

Image Hosted by ImageShack.us


Faydaları : Tiroit bezi, sindirim sistemi, prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organları ve bezleri dolaşım ve lenfatik akış üzerinde canlılık veren bir etkisi var. Karın bölgesini, uylukları, kolları ve omuzları güçlendirir. eğer sinüs tıkanıklığınız varsa bu hareketin burun deliklerinizi açtığını da fark edebilirsiniz.


Uygulanışı :


1-Bacaklarınızı ileriye doğru uzatarak yere oturun.Ayaklarınız hafifçe aralık olsun ve ellerinizi yere koyun

2-Çenenizi göğsünüze doğru eğin.

3-Başınızı mümkün olduğunca arkaya doğru eğin.

4-Kollarınızı düz tutarak ayak tabanlarınızı ve ellerinizi yere basarken dizlerinizi kırın ve gövdenizi yere paralel olacak şekilde havaya kaldırın.Adalelerinizi bir süre kasın ve ardından gevşeyin.


Beşinci hareket:



Faydaları : bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi olan dolaşım ve lenfatik akışın geliştirilmesine yardımcı olur. Derin soluk alıp vermeyi, enerji ve canlılığı uyarır. Diğer hareketlerde olduğu gibi özellikle menopoz ve düzensiz regl dönemleri semptomlarını hafifletiyor.


Uygulanışı :

1-Kollarınız dik ve bedeniniz aşağı sarkmış halde ( kobra yılanı ) şeklinde durun. Avuçlarınızı yere koyun. Başınızı yumuşak bir şekilde mümkün olduğu kadar geriye yatırın.

2-Ayaklarınızı ve ellerinizi oynatmadan,kalçanızı yukarıya kaldırın ve vücudunuzla ters v şekli meydana getirin.Çenenizi göğsünüze doğru yaklaştırın.

KAYNAK: www.morelmas.com

MEHMET ÖZ GENÇLİK İKSİRİNİ AÇIKLADI

Günde 3-4 bardak içilmesi önerilen, doping etkisi yapan, kilo aldırmayan ve uzun bir yaşam sürmeyi sağlayan formül anti-aging ilacı olarak da kabul ediliyor. Sekiz farklı sebzeyle hazırlanan karışım, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, içindeki anti oksidanlar uzun ve genç bir hayat sürmeye destek oluyor.

Çoluk çocuk herkes tarafından tüketilebiliyor. Diyet yapanlara bu karışım yardım ediyor, beslenme ihtiyaçlarını sağlıyor. Prof. Dr. Mehmet Öz "Aslında amacım dünyadaki ev kadınlarını eğitmek. Çünkü, onlar çocuklarına, eşlerine bakıyor. Kadınları eğiterek toplumun geneline sağlık bilinci kazandırmak mümkün" diyor.

Nasıl hazırlayacaksınız?

Aşağıdaki sebzeleri karıştırıp,suyunu çıkardıktan sonra günde 3-4 bardak için.

2 kâse ıspanak (İyice yıkayıp karışımın içine çiğ olarak koyabilirsiniz).
2 salatalık.
1 kereviz.
Dörtte bir çay kaşığı zencefil kökü.
Maydanoz.
İki elma.
1 tutam ıhlamur.
Yarım limon

Pazartesi, Şubat 18, 2008

PİZZA








Malzemeler

5 su bardağı un
1 su bardağı süt
50 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket Dr.Oetker kuru maya
4 çay kaşığı şeker
3 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

2 adet domates
4-5 adet yeşil biber acısız
300 gr mantar
yarım kg sosis ve salam
1/2 çaybardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
150 gr rendelenmiş taze kaşar
200 gr monzarella peyniri
Yapılışı

Un, kuru maya, tuz, şeker hepsi birlikte yoğurma kabına elenir, elenmiş unun ortası havuz gibi açılır, ılık süt, ılık tereyağı, sıvı yağ ve bir çay bardağı su ilave edilip yoğrulmaya başlanır. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur ve ılık su ilavesi yapılır. Hamurun üzeri kapatılır ve mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanınca yağlanmış tepsiye alınır. İnce bir tabaka halinde hamur yayılır ve tekrar mayalanmaya bırakılır. Tepsi yerince büyük değilse iki ayrı tepside yapılır hamur ikiye ayrılır. Hamur kalınlığı yarım cm kadar olucak şekilde merdane ile de açılabilir. Bu arada derin bir kaba domates, mantar, biber ince ince doğranır, sosis ve salamlarda istenen şekilde doğranır ve hepsi birbirine karıştırılıp harmanlanır. Buzdolabına alınıp pizza yapılana kadar dolapta bekletilir.  Bir komposto kasesinde sıvı yağ ve domates salçası karıştırılır. Tepside mayalanmaya bırakılan hamur tekrar kabarmıştır. Bu yüzden elle tekrar inceltilip kenarları belirgin hale getirilir, üzerine sıvı yağ ve salça karışımı sürülür. Hamur monzarelle peyniri ile kaplanır. Buzdolabından pizza harcı alınır ve monzarella kaplanmış yüzeye yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 185 derecede hamur kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarınca üzerine rendelenmiş kaşar ve bir yemek kaşığı kadar  kekik (istenirse) ilave edilir. Tekrar fırına verilip kaşar peyniri eriyince fırından çıkarılır. 

MERCİMEK KÖFTESİ



Malzemeler

2 su bardağı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı su
1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
1 kaşık domatez salçası
1 kaşık biber salçası
2 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
tuz
pul biber
2 tatlı kaşığı kimyon


Yapılışı

Ayıklanmış ve yıkanmış mercimek 4 su bardağı su ile ocağa alınır. Kaynamaya başlayınca ateş kısılır, yirmi dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Mercimekler pişince hemen bulgur ilave edilir ve kapağı kapatılır. On dakika kadar beklenir. Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, zeytinyağı ile kavrulur, soğanlar renk değiştirince salçası ilave edilir bir kaç kez karıştırılır ve ocak kapatılır. Maydanoz, tuz, pul biber, kimyon ilave edilir. Sıcak sıcak mercimeklerin bulunduğu tencereye soğanlı karışım boşaltılır iyice karıştırılır. El değme sıcaklığına gelince köfte şekli verilir.

Pazar, Şubat 17, 2008

TAVUKLU APERATİF





Malzemeler

1 adet tavuk göğsu haşlanmış
1 adet orta boy kereviz
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2-3 diş sarımsak
Mayonez
Tuz
Karabiber

Yapılışı

Haşlanmış tavuk göğsü ince ince didilir. Derin bir kap içine alınır. Dövülmüş çeviz ve sarımsak, rendenin ince tarafı ile rendelenmiş kereviz, tuz, karabiber ilave edilir. İyice harmanlanır. En son mayonez ilave edilir. Bu karışım taze baton ekmek dilimlerinin üzerine, pastane sandviçlerinin üzerine sürülerek de servis edilebilir, servis tabağına konarak meze şeklinde de servis edilebilir. Kereviz sevmeyenler kerevizsizde yapabilir.

PEYNİRLİ BÖREK




Malzemeler

4 adet yumurta
5 adet yufka
500 gr süt
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı

İç malzemesi

Beyaz peynir
Maydanoz

Yapılışı

Derin bir kaba yumurta ve yoğurt alınır ve karıştırılır, eritilmiş tereyağı, süt ilave edilip karıştırılır. Yufkalar sıra ile yağlanmış tepsiye dizilir. Her yufkanın arasına yumurtalı, harcımızdan 2 kepçe alınıp yufkanın üzerine sürülür. Her katta aynı işlem yapılır. Yufkaların yarılanınca iç malzemesi konur ve sıra ile yufka ve harçı sürerek yufkalar bitene kadar bu işlem yapılır. Üzerine kalan harç yayılır. Bir gece önceden buzdolabında bekletilip, ertesi gün pişirilse su böreği gibi oluyor.

Cumartesi, Şubat 16, 2008

ZEYTİNYAĞLI PIRASA



Malzemeler

1 kg pırasa
2 adet havuç
1 kahve fincanı pirinç
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
tuz
şeker

Yapılışı

Yemeklik doğranmış soğan, ince doğranmış havuç; bir iki kaşık zeytinyağı ile hafifçe kavrulur. Doğranmış pırasa, pirinç, 2 su bardağı kadar su, zeytinyağı, tuz, şeker ilave edildilir. Ben düdüklü tencerede pişirdiğim için fazla su koymuyorum. Tencerede pişirileceği zaman daha fazla su ilavesi gerebilir. Piştikten hemen sonra ince doğranmış yarım demet maydanoz ilave ediyorum, bir iki karıştırıp kapağını tekrar kapatıyorum. Maydanoz çok güzel bir tat veriyor.

Cuma, Şubat 08, 2008

PASTA








Malzemeler Pandispanya İçin


4 yumurta
4 fincan un
4 fincan şeker
Portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Malzemeler Krema İçin (Ben 1 litre sütten yaptım çok kremalı istediğimiz için diğer mlz. de ona göre arttırdım.)


(Ekrem Muhittin Yeğen’nin Alaturka Alafranga Tatlı Pasta Öğretimi kitabından)

500 gr süt
150 gr şeker
80 gr un
2 adet yumurtanın sarısı
1 adet yumurta
Vanilya
50 gr tereyağı ( ben tereyağı yerine sütaş'ın süt kreması kullandım. 2 paket süt kreması)

Bu krema tarifi bir önceki pasta tarifimde var. Tekrar yazmıyorum.

Pastanın arasını yine muz, incir şekerlemesi, portakal şekerlemesi ile meyveli hazırladım.

ANNEMİN PEYNİRLİ POĞÇASI







Malzemeler

250 gr tereyağı oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
4 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
çörek otu
susam

İçi için

1/2 kalıp beyazpeynir
1/2 demet maydanoz


Yapılışı


Elenmiş 2 bardak un tepsiye alınır. Unun ortası açılır yumurtalardan bir tanesinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılır diğer bir yumurta ve ikinci yumurtanın akı unun ortasına konur. Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ilave edilir. Unun kenarlarına da şeker ve bir paket kabartma tozu, tuz unun üzerine serpilir. Yoğurma işlemi ortadaki karışımdan başlanır azar azar kenardaki unlar alınarak devam edilir. Hamur iyice malzeme ile özdeştirilirken karbonat bir fincanda bir çay kaşığı limon suyu ile kabartılır ve yoğrulmakta olan hamura katılır iyice yoğrulur. Bu arada kalan 1 bardak un azar azar ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak iç malzemesi konur, poğaçaya şekil verilir. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı ve çörek otu sürülür. 150 derecede kızarana kadar pişirilir.

PATATESLİ KEK







Malzemeler

3 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
4-5 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 paket kabartma tozu
Bir kaç dal maydanoz, dereotu

Yapılışı

Yumurtalar, yoğurt, süt, sıvı yağ derince bir kapta karıştırılır. Küp şeklinde (tavla zarından biraz büyük) doğranmış patatesler, un, kabartma tozu, tuz, karabiber maydanoz veya dereotu ilave edilir. Tüm malzeme iyice karıştırılır. İki parmak kalınlığında olacak şekilde yağlanmış kalıba dökülür. 150 derece li fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.